Stai departe de oamenii negativiști. Ei au o problemă pentru fiecare soluție

Când eşti în preajma unor oameni care îţi subminează visele, te critică, îţi prezic necazuri în viitor şi în general te ignoră atunci când le spui cum eşti tu de fapt, aminteşte-ţi că tot ceea ce fac este să-ţi spună povestea tristă a vieţii lor, nu a ta. Ei doar aruncă în jur cu propriile îndoieli, aşa că ignoră-le.

Să fii foarte atent pentru că dacă îţi petreci prea mult timp cu aceşti oameni, rişti ca atitudinile şi opiniilor lor negative să-şi pună amprenta asupra ta. O atitudine negativă este cultivată în timp şi când începe să devină o parte predominantă din mintea ta, devine destul de dificil să fii fericit.

Caută să te fereşti de astfel de oameni şi pleacă de lângă ei atunci când poţi. Este important să iei atitudine şi să faci ceva atunci când îţi dai seama că ţi-a ajuns. Faptul că nu-ţi mai petreci timpul în preajma lor nu înseamnă că-i urăşti sau că le vrei răul. Ci înseamnă că ai ajuns în acel punct în viaţa ta în care ştii ce-ţi doreşti şi preferi să alegi în preajma căror persoane să-ţi petreci timpul. Pentru că de fiecare dată când dai deoparte lucrurile negative din viaţa ta, faci loc pentru cele pozitive.

Aceşti oameni se pot regăsi printre membrii noştri de familie, la locul de muncă sau cercurile de prieteni. Poţi să-ţi dai seama că ai de-a face cu o astfel de persoană, atunci când începi să te simţi stors din punct de vedere emoţional, doar cât te afli în preajma ei şi asculţi ceea ce spune.