Ștefan Pricopie, un student român la Universitatea Manchester, a câștigat Premiul Nobel Junior 2019 pentru Economie. Felicitari, tinere!

Un absolvent român al Universității Manchester, pe numele său Ștefan Pricopie, a câștigat Global Undergraduate Awards 2019, cunoscut ca Premiul Nobel Junior.

Tânărul a fost numit, luni, câștigător al premiilor mulțumită tezei sale de licență despre învățământul public și fenomenul brain drain (emigrarea persoanelor cu un nivel ridicat de educație).

Premiul Nobel pentru Studenți desemnează cele mai bune lucrări de licență, pe 25 de discipline din domenii precum științele exacte, arta și științele umaniste. Michael D. Higgins, președintele Irlandei, este cel care înmânează premiile studenților câștigătorilor.

Anul acesta, peste 3.400 de persoane de la 388 de universități din 50 de țări s-au înscris la Premiul Nobel Junior, fiind una din cele mai importante distincții pe care proaspății absolvenți de licență/ masterat o pot primi.

Ștefan Pricopie are 22 de ani și în iunie 2019 a absolvit cu High First-Class Honours programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester, UK.

De asemenea, Ștefan Pricopie a primit, anul acesta, premiul special din partea Decanului Facultății de Științe Sociale – Dean’s Award for Achievement.

În prezent, Ștefan Pricopie își continuă studiile la Universitatea din Manchester, la programul de Data Science for Social Policies.

În 2018, un alt student român a obținut premiul, însă în domeniul Informatică. Cristian Bodnar, absolvent al Universității din Manchester, a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică în 2018, potrivit HotNews.ro.

Global Undergraduate Awards 2019 vor fi acordate în perioada 11-13 noiembrie 2019, la Dublin, la UA Global Summit 2019, organizat sub patronajul Președintelui Irlandei, Michael D. Higgins.

Surse:  edupedu.ro

 

Loading...