Stres și anxietate? Iată cum să rămâi sănătos din punct de vedere emoțional

„Sănătatea nu se referă doar la ceea ce mănânci. Este, de asemenea, despre ceea ce gândești și spui. ” Un virus se răspândește pe tot globul. Școlile sunt închise. Oamenii sunt fără muncă. Magazinele alimentare sunt goale. Nunți, absolviri, vacanțe, o zi în instanță – anulate. Acesta este testul suprem în rezistența emoțională. Incertitudinea este unul dintre principalele motive pentru care subliniem, alături de lipsa de control, iar acum o avem în camioane.

Am petrecut ultimul deceniu construindu-mi rezistența mentală și emoțională la stres și adversitate și totuși lupta împotriva anxietății este încă o provocare.

1. Vorbește cu cineva
Deci, vorbește cu cineva despre ceea ce te stresează acum. Stabiliți însă o limită de timp pentru a vă concentra asupra negativului. Poate zece sau douăzeci de minute fiecare pentru a împărtăși. Apoi, este timpul să schimbi conversația. Iată câteva indicii: Ce merge bine? Pentru ce ești mândru de tine? Pentru ce ești recunoscător? Ce aștepți cu nerăbdare? În ciuda greutăților, cum te descurci? Cum vă puteți încuraja și lăuda prietenul?

2. Fii generos.
Nu trebuie să fie un dar de bani! Poate fi o rolă de hârtie igienică. Poate fi o oră să-ți faci față bunicii care este ținută în căminul ei de bătrâni fără vizitatori chiar acum. Poate fi oferirea de a ridica și a livra produse alimentare pentru un vecin sau de a le face o farfurie cu enchiladas. Generozitatea poate veni chiar sub forma unor urări de bine sau rugăciuni pentru alții care se confruntă cu momente dificile. Dăruirea este dovedită științific că este bună pentru vindecarea ta emoțională.

3. Fă o pauză mentală.
Este atât de ușor să rămânem blocați în modul de funcționare mentală în toate orele noastre de veghe. Mai ales că creierul nostru tânjește să fie ocupat sau distrat.
O pauză mentală durează între treizeci de secunde și treizeci de minute pentru a ne îndrepta în mod conștient atenția spre interior, departe de influența exterioară, precum și de fluxul nostru de gânduri. Nu putem opri fluxul de gânduri, dar putem observa când ne-au atras atenția și redirecționează în mod intenționat acea atenție către ceva în momentul prezent, cum ar fi respirația, o mantră sau un sunet sau o vizualizare.

4. Exprimă-ți recunoștința
Noi, oamenii, avem o tendință de negativitate naturală. Este un mecanism în loc conceput cu intenția de a ne păstra în siguranță. A fi în căutarea pericolului, în teorie, ar putea fi o tactică mai bună pentru a ne menține în viață decât ignorarea oricăror semne de pericol de dragul concentrării asupra plăcerilor. 99% din timp, sau mai mult, viețile noastre nu sunt în pericol iminent. Cu toate acestea, prejudecata negativității rămâne. După cum se dovedește, la fel ca generozitatea, recunoștința este dovedită științific că este bună pentru sănătatea noastră emoțională.