Stresul, inamicul linistii noastre

Stresul este un alt factor care ne distruge sănătatea. Prea multe griji? Stai fără grijă că toţi oamenii au griji. Am aflat o reţetă deosebită împotriva stresului şi a supărărilor. Un prieten care trecea prin clipe grele, lovit de mai multe necazuri, era tot timpul implicat în acţiuni caritabile şi îşi îndrepta atenţia asupra altor persoane cu probleme. Iar eu mă întrebam cum poate în starea lui să mai aibă grijă şi de alţii.

Aici este răspunsul care ne dă şi leacul. Nu şi-a pierdut timpul plângându-şi de milă sau crezând că situaţia lui este cea mai grea. A analizat lumea şi atunci a înţeles că există şi mai multă suferinţă pe pământ. Că sunt orfani înfometaţi în frig sau oameni cărora le-a ars casa şi au ajuns pe drumuri.

A deschis bine ochii, dar mai cu seamă şi-a deschis sufletul către alţii. Şi, luptând pentru a-i ajuta pe alţii, s-a ajutat pe sine însuşi. Supărarea nu l-a mai copleşit întrucât a adus bucurii altor suflete mai necăjite, iar bucuria acestora a devenit o bucurie şi pentru sine. Un pansament care i-a vindecat rănile şi i-a adus lumină interioară.

Cred că aceasta este calea spre vindecare. Vindecându-i pe alţii ne vindecăm pe noi înşine. Trebuie doar să înţelegem că toţi oamenii au probleme şi că, oricât de grea este situaţia prin care trecem, întotdeauna putem găsi o situaţie şi mai grea în jurul nostru. |
Că există şi mai multă durere şi suferinţă pe pământ.
Că nu a ajuns toată la noi. Iar dacă ne implicăm în a face această lume mai frumoasă şi mai caldă, vom primi la rândul nostru căldură şi vindecare sufletească.
Pentru asta merită să trăim.
Pentru a aduce lumină şi bucurie celor din jur. Nu pentru a ne mânia sau invidia pe alţii. Nu pentru a ne mângâia orgoliul şi nici pentru a alerga după avuţii.