Studiile arată: câinii pot simți oamenii „răi”

Studiile au arătat că, câinii observă oameni care nu sunt amabili cu stăpânii lor și care sunt de râs împotriva lor. Într-un studiu, câinii erau reticenți în a lua delicii de la cineva care a refuzat să-și ajute proprietarul să deschidă un container. Un lucru este pentru un câine să-și amintească de cineva care a acționat deja în mod nefavorabil față de omul preferat, dar ce se întâmplă atunci când nu le place pe cineva pe care tocmai l-au cunoscut?

Există mai multe explicații posibile pentru acest lucru. Teoria principală este că câinii își folosesc simțul miros acut pentru a adulmeca modificările chimice ale feromonilor pe care oamenii le emit, care ar indica faptul că au intenții proaste. Simțurile excepționale ale mirosului câinilor sunt deja utilizate pentru a detecta picături de zahăr din sânge, potențiale bombe, medicamente și chiar cancer, așa că nu ar trebui să fie o surpriză faptul că câinii pot prelua alte modificări chimice din corpul uman.

Când o persoană acționează agresiv, chimia creierului său se schimbă într-un mod în care câinii pot mirosi, determinându-i să reacționeze la o potențială amenințare înainte ca omul lor să fi perceput amenințarea. Din păcate, există o avertizare – psihopații experimentează puține emoții, astfel încât chimia creierului lor este puțin probabil să se schimbe și să dea un câine avertisment cu privire la intențiile lor rele.
O altă posibilitate este că, deoarece câinii sunt atât de în ton cu oamenii, aceștia primesc de fapt incertitudinea umană și reflectă doar anxietatea persoanei cu privire la o situație.
A treia posibilitate este că atât câinii, cât și oamenii au un al șaselea simț sau un sentiment intestinal cu privire la anumite situații, dar oamenii își ignoră frecvent instinctele intestinale, iar câinii nu își ignoră niciodată intuiția.
Una peste alta, există probabil un motiv întemeiat pentru a nu avea încredere în cineva căruia nu-i place câinelui!