Sucul de sfeclă roşie – beneficii miraculoase pentru organism!

Sucul de sfeclă roșie este unul dintre alimentele cele mai bogate în antioxidanţi, benefici pentru sănătatea creierului, inimii şi muşchilor.

Cunoscută de ani de zile ca fiind „protectoarea” ficatului, noile studii arată că sfecla roşie este una dintre cele mai benefice legume pentru organism.

Acest “super-aliment” reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu. De asemenea, este o sursă bună de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor.

-1-2 pahare de suc de sfeclă consumat în fiecare zi pare să aibă un efect semnificativ pentru îmbunătăţirea presiunii sângelui.
-Betacianina, substanţă care se găseşte în sfeclă, contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la prevenirea apariţiei cancerului!
-Ajută la vindecarea bolilor de vezică biliară, la scăderea nivelului de colesterol şi la vindecarea gutei.
-Împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge.
-Abundă în vitamine precum B1, B2, B2, C şi acid folic, extrem de benefice pentru organism.
-Conţine aminoacizi, esenţiali în dezvoltarea şi menţinerea ţesutului muscular.
-Conţine iod, cunoscut pentru efectele benefice asupra glandei tiroide.
-Conţinutul crescut de potasiu din sfeclă, ajută la întărirea muşchiului inimii.

Suc de sfecla rosie

Ai nevoie de o sfecla medie, un mar micut si un morcov mediu. Se adauga si sucul de la jumatate de lamaie pentru a preveni oxidarea ingredientelor. Se spala bine ingredientele, merele se curata de samburi si se pun in blender. Sucul se bea pe stomacul gol, cu o ora inainte de micul dejun, pentru a lasa nutrientilor timp sa fie absorbiti.