Sufletul este Bucurie şi Veselie

Oamenii au această idee că Dumnezeu nu e niciodată vesel, nu are umor, nu poate să râdă, şi că toată lumea trebuie să aibă o atitudine serioasă atunci când se referă la Divin. Vrei să ştii care este prima atitudine a lui Dumnezeu? Iat-o: “Este tot numai veselie şi bucurie”.

Din cele 5 atitudini (bucurie, dragoste, acceptare, binecuvântare şi recunoştinţă), bucuria este prima. Nu vă luaţi prea în serios. Faceţi haz de voi înşivă. Daţi-le şi altora posibilitatea să facă la fel. Cineva bine spunea: “O să te maturizezi în ziua în care ai făcut zdravăn haz de tine însuţi”. Fără voioşie şi bucurie nu există nimic. Veselia şi bucuria sunt Sufletul.

Sufletul este ceea ce voi numiţi veselie şi bucurie.

Veselie şi bucurie pură.

Veselie şi bucurie fără sfârşit.

Veselie şi bucurie nealterată, nelimitată, fără restricţii. Aceasta este natura sufletului. Un zâmbet este o fereastră spre sufletul tău. Râsul este uşa.

Dar dacă sufletul este aşa de bucuros, voi de ce nu sunteţi? E o întrebare minunată. Răspunsul se afla în mintea ta. Trebuie “să-ţi ieşi din minţi” pentru ca să fii bucuros, dacă vrei să eliberezi veselia şi bucuria care se află în inima ta. Inima voastră este coridorul dintre suflet şi minte. Veselia şi bucuria din sufletul vostru trebuie să treacă prin inimă, astfel “nu va intra niciodată în minţile voastre.”

Sentimentele sunt limbajul sufletului. Dacă aveţi o minte închisă, ele se vor retrage în inimă. De aceea, când sunteţi foarte, foarte trişti, spuneţi că vi se rupe inima. Şi de aceea, când sunteţi foarte, foarte fericiţi, spuneţi că vă plesneşte inima de fericire.

Puteţi realiza treaba asta cu ceva simplu, cum ar fi un zâmbet. Sau un compliment. Sau o privire plină de dragoste. Prin aceste metode puteţi elibera veselia şi bucuria în celălalt, cât şi prin multe altele. Cu un cântec, cu un dans, sau cu mişcarea unei pensule, sau cu modelarea lutului, sau făcând vorbele să rimeze. Ţinându-vă de mână sau lăsând minţile să se întâlnească, sau sufletele să se împrietenească.

Du-te deci şi trăieşte astfel încât să poţi răspândi bucuria şi veselia în sufletul tău, să le simţi în inima ta şi să le cunoşti în mintea ta. Dumnezeu este viaţa la nivelul vibraţiei celei mai înalte, care este bucuria însăşi. Dumnezeu este tot numai bucurie şi veselie!

Prietenie cu Dumnezeu de Neale Donald Walsch