Sunt neurolog, am studiat creierul toată viața. Există doar 4 lucruri de care ai nevoie ca să fii fericit

Există o mulțime de sfaturi pe internet despre cum să obțineți fericirea de la oameni care habar nu au despre ce vorbesc. Nu aveți încredere în ei.

Și nu trebuie să credem. Aveți mai multă încredere în neurologi. Își petrec zile studiind materia cenușie din capul tău și știu cel mai bine ce este nevoie pentru a te face fericit.

1. Întrebarea principală
Dacă vă simțiți nesigur, puneți-vă o întrebare importantă: “Pentru ce sunt recunoscător soartei?” Ei bine, da, zici, totul este minunat, dar sentimentul de recunoștință are un efect biologic asupra creierului? O da.

Știți cum funcționează butonul antidepresiv? Stimulează producția de neurotransmițător dopamină. La fel și sentimentul de recunoștință.

Știi ce face fluoxetina? Stimulează serotonina neurotransmițătorului. La fel și sentimentul de recunoștință. Da, unul dintre principalele efecte ale recunoștinței este creșterea nivelului de serotonină. Când te gândești la ceea ce ești recunoscător, te concentrezi pe aspectele pozitive ale vieții. Această acțiune simplă crește producția de serotonină în cortexul cingulat anterior.

2. Dați glas sentimentelor negative
Te simți rău? Definiți starea dumneavoastră. Ce este: tristețe, anxietate, resentimente?

Într-un studiu, participanților li s-au arătat imagini cu persoane cu diferite expresii faciale și au fost măsurate răspunsurile creierului. Așa cum era de așteptat, amigdala a reacționat la emoțiile descrise.

Dar când i s-a cerut să numească aceste emoții, cortexul prefrontal a fost activat și activitatea amigdalei a scăzut. Cu alte cuvinte, denumirea emoțiilor a redus impactul acestora asupra unei persoane.

3. Ia o decizie
Ai luat vreodată o decizie și ai simțit ușurare după aceea? Nu este o coincidență. Neuroștiința arată că luarea deciziilor reduce anxietatea și anxietatea și poate ajuta la rezolvarea problemelor.

Atunci când luăm decizii, creăm intenții și ne stabilim obiective; toate acestea au un efect pozitiv asupra cortexului prefrontal, reducând anxietatea și anxietatea. În plus, luarea deciziilor ajută la reducerea activității striatului (striatum), ceea ce de obicei ne conduce la impulsuri și acțiuni negative.

În cele din urmă, luarea deciziilor ne schimbă percepția asupra lumii, ceea ce ajută la găsirea unei soluții la problemă și la calmarea sistemului limbic.

4. Atingeți oamenii
Într-un studiu, participanții au jucat un joc pe computer, aruncând o minge. Un participant a aruncat mingea, iar celălalt a aruncat-o înapoi. De fapt, persoana stătea pe o singură parte a ecranului – computerul arunca mingea înapoi.

Dar participanților li s-a spus că personajele de pe ecran sunt controlate de oameni reali. Și ce s-a întâmplat când acești „alți oameni” au refuzat să returneze mingea?

Creierul participantului a reacționat în același mod în care răspunde la durerea fizică. Adică, creierul nostru percepe respingerea ca pe un picior rupt.

Excluderea socială implică cortexul cingulat anterior și lobul central al creierului, la fel ca și durerea fizică.

Pur și simplu, relațiile cu alte persoane sunt foarte importante pentru creier. Doriți să le duceți la nivelul următor? Atingeți fizic oamenii (desigur, doar cei apropiați)!