Sunt oameni care vin în viața noastră să ne ofere motive să iubim, să zâmbim, să trăim

Oamenii există nu doar ca să-și trăiască viaţa lor, dar şi ca să fie parte și din viaţa altora, să joace acel rol predestinat. Până la urmă, suntem totalitatea de oameni pe care i-am întâlnit, discuţiile aprinse sau de suflet pe care le-am avut cu ei, poveștilepe care le-am ascultat și amintirile care ne-au rămas.
Sunt oameni care vin în viaţa noastră să ne ofere motive să trăim.
Sunt oameni care ne fac să suferim mult.
Sunt oameni răi pentru unii și care înseamnă totul pentru noi. Și fiecare om rămâne ca o rană, ca o nemulţumire sau pur și simplu ca o amintire plăcută.
Dar sunt și oameni care vin în viaţa ta și te fac să uiţi tot ce a fost înainte de ei. Ei nu-ţi vor cere nimic, nu te vor provoca să te schimbi, nu te vor face să suferi. Ei pur și simplu vor fi.
Sunt oameni care te vor face să vrei să îţi amintești de trecut, să cerșești amintiri, locuri și cuvinte.
Sunt oameni din cauza cărora nu vei dori să vezi unele locuri niciodată.
Sau oameni care te vor lăsa goi pe dinăuntru.
Sunt oameni după care nu vei mai fi la fel. Și oameni care te vor completa. Oameni triști, dar care îţi vor umple sufletul și oameni veseli, dar numai în lumealor. 
Sunt oameni care îţi vor oferi răspunsuri fără să le ceri. Pe ei să îi ţii cel mai aproape.
Sunt oameni care vor cere de la tine răspunsuri în plus. De ei să te ferești cel mai mult.
Sunt oameni ca o binecuvântare și oameni ca un blestem. Să îi accepţi și pe unii, și pe alţii, pentru că și unii,și alţii te vor învăţa câte ceva.
Sunt oameni care te vor păstra ca pe cea mai de preţ amintire.
Și oameni care te vor uita.
Oameni jumătăţi și oameni nulităţi. Caută să vezi ce rămâne după fiecare dintre ei.
Sunt oameni dragi, scumpi, aproape și doar un singur om căruia i-ai putea spune: omul tău. În toată viaţa ta însă, oamenii vor avea două tendinţe diferite. Unii îţi vor fi alături, sfătuitori, creatori aivieţii tale, puternici și luptători ca tine.