Suntem ceea ce iubim, suntem ceea ce gândim, suntem ceea ce facem si spunem

“Singurele lucruri reale, singurele lucruri pe care le ducem cu noi până la urmă sunt propriile noastre sentimente, dragostele noastre, patimile noastre, urile şi adversităţile noastre. Mă-ntreb: noi, la capătul vieţii noastre, ce-am lăsa în afară? Bănuiesc că putem lăsa nişte sentimente. Mai puţin de ură, întrucâtva de patimi, dar…, de dragoste mai ales.”

Tot ceea ce suntem este rezultatul a ce am gândit.
Nici lucrurile, nici oamenii nu ne țin pe loc, chiar dacă de multe ori căutăm vinovați în jurul nostru. Noi suntem singurii care facem acest lucru pentru că ne îndoim de abilitățile și puterea noastră, pentru că ne gândim mai degrabă la eșec, decât la succes, pentru că ne grăbim să judecăm și să disecăm orice alegere pe care o facem până nu mai rămâne nimic bun din ea.
Trebuie să avem grijă la ce gânduri semănăm, pentru că mare parte din ceea ce gândim își găsește loc în sufletul nostru. Dacă alegem să acționăm este datorită gândurilor noastre. Dacă alegem să batem pasul pe loc, să irosim șanse, să dăm cu piciorul la provocări este tot din cauza gândurilor noastre.

Mintea este poate cea mai puternică „armă” pe care o deținem pentru a reuși. Depinde de noi să conștientizăm acest lucru și să o determinăm să lucreze cu noi și nu împotriva noastră. Ori de câte ori facem un pas în spate trebuie să reflectăm la ceea ce am transmis minții noastre și să luăm măsuri imediate.
Alegerile stau la baza gândurilor noastre. Cu cât mintea noastră procesează gânduri pozitive, optimiste, încrezătoare, cu atât acțiunile noastre sunt mai îndrăznețe și mai riscante. Riscul trebuie asumat în totalitate, și dacă se dovedește o alegere bună și dacă nu. Trebuie să gândești că de fapt nu ai pierdut nimic, din contră ai învățat ceva bun. Caută să-ți gestionezi gândurile și să emani încredere în toate aspectele vieții.

Atât timp cât faci ceea ce îți place, atât timp cât de pui pe primul loc, atât timp cât investești în tine ești pe drumul cel bun.