Suntem înconjurați de multe lucruri frumoase dar să nu uităm că nu luăm nimic cu noi

Nimic din ceea ce avem nu este cu adevarat al nostru. Pentru ca mai devreme sau mai tarziu, noi oamenii, vom pleca si vom lasa totul aici, pe pamant. Nimic din ceea ce avem, nu e al nostru. Iar noi suntem doar in trecere pe acest pamant. Adunam atat de multe iar cand plecam, plecam atat de…goi. Suntem răi, egoisti, urâm, iubim, ne răzbunăm, supărăm, uneori facem oamenii dragi să plângă. Trecem prea grabiti prin viata si nu ne gandim cat e de scurta. Alergam, adunam, risipim clipe. Nu mai stim sa pretuim. Nu mai stim sa dam importanta orelor, zilelor. Pierdem atata timp facand averi materale si nu ne gandim nici o clipa ca nu vom avea nevoie de ele…dincolo.

Ne spetim muncind pentru bunuri materiale și uităm să ne bucurăm de lucruri cu adevărat importante în viață. O cină cu familia, o ieșire la picnic cu copiii sau o escapadă de weekend la munte au o importanță mai mare decât ne imaginăm. Din păcate, de aceste lucruri ne dăm seama de obicei mult prea târziu. ..când pierdem o persoană dragă sau când ne îmbolnăvim.
De ce să punem accent pe lucrurile materiale, de ce să muncim până la epuizare cu prețul sănătății noastre, de ce lăsăm să treacă pe lângă noi clipe importante din viața noastră? Viața este frumoasă, foarte frumoasă dacă știm să ne bucurăm de ea ca atare. Să nu ne împotmolim în lucrurile mici, nesemnificative realmente și să le acordăm importanță oamenilor de lângă noi, familiei și prietenilor. Ei sunt cei mai importanți, cu ei petrecem cele mai frumoase momente în viață. Timpul este prețios!
La final de drum, ne dăm seama că rămânem doar cu amintirile. După ani întregi în care ne-am refuzat mici plăceri din dorința de a agonisi bani sau de a ahiziționa lucruri noi realizăm că poate nu a meritat, că valorăm mai mult decât ne-am apreciat la un moment dat. Bucura-te de viata, de fiecare eveniment din familia ta. Munceste cu drag dar nu uita nicio secundă că mai presus de muncă este sănătatea ta. Mănâncă, roagă-te, iubește!