Superstițiile – Adevărul din spatele lor și puterea pe care o dețin

În această lume științifică, știm că superstițiile sunt doar folcklor fără sens, care nu au nici un adevăr în spatele lor, cu excepția faptului că îi sperie pe creduli că există ceva, ceea ce nu poate fi explicat.

Ei bine, acolo greșim cu toții. Superstițiile sunt elemente care s-au dovedit a fi cunoștințe științifice, pur și simplu pentru că este ceva pe care l-am întâlnit cu toții,  ceva care nu mai trebuie  dovedit.

Toate acestea provin din lumea veche a vrăjitoriei și, deși s-ar fi putut pierde pentru totdeauna pentru noi, cunoștințele rămân în urmă.

Ciocănitul în lemn

Probabil că cea mai obișnuită superstiție este ciocănitul în lemn, atunci când prezența rea ​​este prezentă în cuvinte sau în persoană. Spunem „bate-n lemn” pentru a preveni ghinionul să ne afecteze, deși acest lucru poate părea dubios, are o istorie în spate.

În vremurile străvechi, preoții băteau în copaci, pentru că îngerul păzitor al copacilor, driada, era cineva care era abil în alungarea prostului augur. Așadar, data viitoare când atingeți lemnul, vă rog să vă dați seama că chemați o ființă străveche.

Usturoiul

Mulți dintre noi purtăm usturoiul în toată lumea, indiferent de diferența dintre cultura noastră sau orice altceva. Acest lucru se datorează faptului că usturoiul este asociat cu planeta Marte și este folosit pentru a combate spiritele rele. De asemenea, promovează norocul.

Oglinzi acoperite

Acoperirea oglinzilor este un obicei străvechi care se practică încă, deoarece oglinzile reflectă corpuri astrale noaptea și se crede că, văzându-le, am fi împinși înapoi violent în propriile noastre corpuri materiale, deoarece proiecțiile noastre astrale sunt înfricoșătoare.

Aruncat de sare

S-a observat în multe culturi că oamenii aruncă sare pe spate pentru a se feri de spiritele rele. De obicei, îl aruncă peste umărul stâng, care este considerat a fi locul diavolului.

Se spune că vrăjitoarele poartă sare cu ele, pentru situații de urgență, pe care apoi îl aruncă pe spate, ceea ce le ajută să alunge spiritele.

Găsirea Trifoiului cu patru foi

Această superstiție provine din Irlanda și se spune că trifoiul cu patru foi este un element de noroc și prosperitate, iar oamenii încearcă să-l găsească de ceva timp.

Conform istoriei, se spune că trifoiul cu patru frunze este o parte esențială a magiei pe bază de plante și, ca orice alt element pe bază de plante, s-a crezut că este îmbibat cu multe alte proprietăți, care îl fac ceva, care ar putea oferi noroc.