“Te-ai născut pentru a fi fericită nu perfectă”

Se spune că există două momente importante în viața fiecărui om: atunci când te naști și ziua când afli motivul pentru care te-ai născut.
Unii află, alții nu reușesc nici până în ultima clipă. Asta e diferența.

Mă uit în stânga și-n dreapta. Atât de puțini oameni fericiți! Atât de puțini oameni care așteaptă un strop de fericire de la mașina aceea muncită pe brânci, de la casa aceea impunătoare, dar goală, de la hainele scumpe și fără rost.

Fericirea nu înseamnă să-i impresionezi pe alții

Fericirea înseamnă să-ți găsești liniștea. Starea aia când nimeni și nimic nu te mai atinge pentru că tu deja ai înțeles. Ai înțeles că te-ai născut pentru a fi fericit. Și când ai înțeles asta, lucrurile încep să se schimbe în viața ta. Pentru că fericirea înseamnă liniște sufletească și mentală. Adică fericirea te face să te simți puternic, încrezător și fără strop de răutate. Și astfel începi să riști pentru că îți cunoști puterea, devii mai empatic și mai atent pentru că ai învățat să ai încredere în tine și încetezi să mai judeci.

Nu te-ai născut pentru a impresiona lumea. Te-ai născut pentru a fi fericită!

Închide ochii, relaxează-te și încearcă să auzi cuvintele astea de la o voce caldă. E plăcut, să știi. O să simți cum te cuprinde o stare de bine din care nu vrei să mai ieși. Și nici n-ai avea de ce. De ce să nu te trezești în fiecare dimineață cu gândul ăsta: “Băi, e dimineață și iar o să fiu fericit. Ia să văd ce-mi mai dă viața azi.” Ești deja smart și ai înțeles că fericirea înseamnă și lecții. Dacă nu evoluezi, cum o să fii mai fericit decât ieri?

Cu gândul ăsta devii mai puternică, mai bună, mai fericită. Și când tu vei fi așa, vei avea și oamenii potriviți lângă tine.
De asta te-ai născut, omule! Să fii bun cu tine.

Cu drag,
autor Doamna Kovács