Te simți obosit? Iată câteva motive pentru care te poți simți obosit mai tot timpul

La un moment dat în programul nostru agitat, uneori nu vrem altceva decât să ne târâm înapoi sub plapumă pentru restul zilei.

Să ne simțim așa din când în când este perfect normal, cu toate acestea, senzația de oboseală în majoritatea timpului poate semnala ceva mai profund.

Dacă vă simțiți obosit de cele mai multe ori și nu puteți identifica de ce, următoarele obiceiuri obișnuite vă pot oferi răspunsul pe care l-ați căutat.

  1. EȘTI DESHIDRAT

Conform studiilor efectuate la Laboratorul de Performanță Umană al Universității din Connecticut, chiar și o deshidratare ușoară poate duce la o scădere semnificativă a nivelurilor de energie, a dispoziției și a abilităților cognitive. În cadrul studiilor, deshidratarea i-a afectat pe cei care tocmai umblaseră 40 de minute pe o bandă de alergat și pe cei care stăteau în repaus în mod egal, ceea ce înseamnă că oamenii trebuie să rămână hidratați în timpul oricăror activități.

Pentru a afla cât de multă apă ar trebui să bei, ia-ți greutatea, împarte numărul la jumătate și bea acel număr de uncii de apă pe zi.

  1. SĂRIȚI PESTE MESE

Ne obținem energia în principal prin substanțele nutritive din alimentele noastre, astfel încât atunci când săriți mesele, depozitele de energie ale corpului dvs. se epuizează, lăsându-vă senzația de letargie.

Asigurați-vă că mâncați mese mici pe tot parcursul zilei, pline de alimente sănătoase, întregi, cum ar fi fructe, legume, nuci, semințe și cereale, pentru a vă menține nivelul de energie ridicat și pentru a obține toți nutrienții de care aveți nevoie.

  1. STAȚI PE TELEFON SAU LAPTOP ÎNAINTE DE A DORMI

Expunerea la luminile provenite de la dispozitivele digitale poate perturba substanțele chimice din creierul nostru, în special hormonul melatonină. Melatonina ajută la controlul ciclurilor de trezire și somn, astfel încât orice dezechilibru al acestui hormon de o importanță vitală vă poate determina să pierdeți o cantitate semnificativă de somn.

  1. MANCAȚI O DIETĂ MARE ÎN GRĂSIMI

Studiile au arătat că consumul unei diete bogate în grăsimi poate duce la somnolență în timpul zilei și la incapacitatea de concentrare, în timp ce urmarea unei diete bogate în carbohidrați are efectul exact opus.

  1. BEȚI ALCOOL ÎNAINTE SĂ DORMIȚI

Mulți oameni cred că consumul unui pahar de vin sau două înainte de culcare îi va ajuta să adoarmă mai repede și, în timp ce funcționează inițial, vă crește nivelul de insulină, provocându-vă să vă perpeliți în toiul nopții.