Timpul trece, oamenii vin si pleacă, Dumnezeu este etern

Oamenii ne părăsesc, nu Dumnezeu. În drumul nostru prin viață cred ca fiecare dintre noi am întâlnit oameni care într-o bună zi au dispărut, s-au făcut că nu ne mai cunosc, s-au dat înapoi când le-am cerut ajutorul, s-au eschivat când aveam nevoie de cineva să fie acolo lângă noi. Si totusi, întotdeauna, chiar dacă tu te îndoiești de asta uneori, întotdeauna! Dumnezeu ne-a fost alături.

Cuvântul lui Dumnezeu nu spune că nu trebuie să avem încredere unii în alţii în viaţa de zi cu zi, ci că este un păcat să te încrezi într-un om mai mult decât Dumnezeu. Oamenii sunt limitaţi şi nu sunt stăpâni pe nici o situaţie. De aceea, în situaţiile grele ale vieţii, de fapt în orice situaţii, să apelăm la Dumnezeu şi să nu ne încredem în nici un om mai mult decât în Dumnezeu.

Cine se mai interesează astăzi de celălalt? Nimeni. Toți ne interesăm numai de noi înșine

Numai atunci suntem tari, atunci suntem biruitori, când nu urmărim interesul nostru; acum însă suntem slabi şi ne biruie cu uşurinţă şi oamenii şi diavolul, pentru că urmărim numai interesul nostru, pentru că nu ne apărăm unii pe alţii, nici nu ne întărim cu dragostea cea după Dumnezeu, ci căutăm alte pricini de prietenie: unii neamurile, alţii obişnuinţa, alţii tovarăşii de slujbă, alţii vecinii; orice altă pricină, afară de credinţa în Dumnezeu; şi ar trebui ca numai credinţa în Dumnezeu să lege pe prieteni.

Cine se mai interesează astăzi de celălalt? Nimeni. Toți ne interesăm numai de noi înșine, pentru altul, nimic. Iar Dumnezeu, Care este în întregime iubire, nu ne va ierta această indiferență față de aproapele nostru.