Ține minte: Nimeni nu este de neînlocuit!

Cred că ar trebui să tăiați legăturile – să tăiați legăturile cu toată lumea care a încetat să vă aprecieze ca persoană sau relația pe care o aveți. Fie că este vorba de un angajat, o rudă, un prieten, un soț, un partener de afaceri, un client, un furnizor – trebuie doar să vă îndepărtați dacă nu vă place modul în care vă tratează.

Aprecierea celuilalt și aprecierea a ceea ce se întâmplă între voi doi – aceasta este baza unei relații sănătoase. Atâta timp cât vă apreciați reciproc, vă veți strădui să rezolvați conflictele, să clarificați neînțelegerile și să îmbunătățiți calitatea relației voastre.

Oamenii au capacitatea de a se obișnui cu lucrurile și de a le lua de la sine. Capacitatea lor de adaptare îi ajută să accepte orice condiții și circumstanțe de viață. Dar oamenii sunt capabili să se adapteze la fel și să se obișnuiască atât cu binele, cât și cu răul. Binele devine normal și încetează să mai fie apreciat.

Unii oameni primesc complexul de superioritate și încep să-i ia pe alții de la sine înțeles și expresii precum „Fii fericit că trăiești cu mine.”, „Fii recunoscător pentru ceea ce fac pentru tine.”, „Roagă-te lui Dumnezeu să rămân clientul tău” devin normale și foarte frecvente. A

cesta este momentul perfect pentru a face o schimbare! Dacă nu te ascultă, dacă sinceritatea nu te apropie, dacă egalitatea nu este stabilită și există încă un dezechilibru în importanță, dacă unul dintre voi continuă să creadă că sunt mai mulți și mai buni decât celălalt, lucrurile trebuie să meargă printr-o schimbare drastică.

La fel ca obiectele, oamenii pot fi înlocuiți și în viață, mai ales dacă vă iau de la sine și nu vă apreciază și nu vă văd egali. Dependența este singurul lucru care te poate face să te ții de o persoană cu orice preț. Există două persoane implicate în relație și trebuie să se aprecieze reciproc pentru ca relația să funcționeze; indiferent de tipul unei relații.