Top 5 alimente sănătoase care ne fac mai fericiti. Unul sigur e si preferatul tău

Adevărul este că starea ta de spirit poate fi influențată direct de alimentele pe care le consumi. De exemplu, știați că alimentele cum ar fi chipsurile de cartofi și margarina vă pot împiedica, de fapt, să vă atingeți fericire?

Diferența dintre alimentele care ridică starea de spirit și alimentele care nu fac asta, par să se bazeze pe ingrediente esențiale precum vitaminele D și B, acizii grași omega-3 și chiar triptofanul.

1. Banane
Bananele sunt bogate în vitamine B calmante. Nivelul vitaminei B6 din banane vă poate netezi starea de spirit în mod natural prin reglarea nivelului de glucoză din sânge. Potasiul din ele va ajuta la menținerea unei bătăi constante a inimii.

2. Afine
Afinele transportă energie în creier, oferindu-vă un sentiment sporit de conștientizare și vigoare.

În plus, afinele fac mai mult decât să energizeze, totuși – se relaxează și ele! Arterele voastre se relaxează de fapt odată ce oxidul nitric furnizat de afine intră în corp.

3. Cireșe
Cireșele pot fi considerate o sursă de remediu natural pentru insomnie. Cireșele tarte ajută la creșterea substanței chimice a creierului, serotonina, care vă reglează somnul și starea de spirit. Cireșele tarte conțin, de asemenea, hormonul autoreglabil, melatonina.

4. Ceai verde
Un studiu efectuat pe peste 1.000 de persoane în vârstă japoneze a arătat că cei care au băut zilnic 4 sau mai multe căni de ceai verde au prezentat mai puține semne de depresie. Ce face din ceaiul verde un elixir magic? Potrivit cercetătorilor, un aminoacid găsit în ceaiul verde numit teanină ar putea juca un rol.

5. Ciocolata
De ce vă simțiți atât de bine după ce ați mâncat o bucată de ciocolată? De îndată ce luați prima mușcătură, producția de opioide din creier creste! (Opioidele sunt substanțe chimice responsabile pentru reducerea durerii, creșterea sentimentelor bune.)