“Tot ceea ce faceți altora, vă faceți vouă înșivă” – Eckhart Tolle

Eckhart Tolle, cel mai bine vândut autor al „Puterii de acum” și „Un pământ nou” este considerat de milioane ca fiind cea mai mare influență a Legii atracției. Mesajul și învățăturile lui Eckhart au ajuns la milioane care caută să trăiască în prezent, să-și transforme viețile și să evolueze către o conștiință superioară.

Iată doar 5 dintre cele mai mari citate ale sale:

  1. „ Tot ceea ce faceți altora, faceți vouă înșivă.”

Modul în care îi tratăm pe ceilalți este întotdeauna o reflectare precisă a modului în care ne tratăm pe noi înșine. Acesta este motivul pentru care iubirea de sine este atât de importantă; cu cât avem mai multă dragoste pentru noi, cu atât mai mult suntem capabili să împărtășim această dragoste cu ceilalți.

  1. „Oriunde ai fi, fii acolo total.

Dacă ți se pare că aici și acum ești intolerabil, ai trei opțiuni: să te îndepărtezi de situație, să o schimbi sau să o accepți în totalitate.
Doar a fi în momentul actual poate fi descurajant, mai ales când ceea ce găsești în aici și acum nu îți place. Cu toate acestea, după cum ne amintește acest citat, nu suntem niciodată neputincioși – totul în viața noastră este o alegere.

  1. „Moartea este o îndepărtare de tot ceea ce nu ești tu. Secretul vieții este să „mori înainte să mori” – și să descoperi că nu există moarte ”.

Pentru Eckhart, singura moarte „reală” este să nu știi cine ești cu adevărat – niciodată să nu-ți înțelegi adevărata „ființă”. Când ai un adevărat simț al sinelui, acest lucru nu poate muri niciodată.

  1. „Nimic nu s-a întâmplat vreodată în trecut care să te poată împiedica să fii prezent acum; și dacă trecutul nu te poate împiedica să fii prezent acum, ce putere are? ”

Trecutul este terminat, viitorul nu este niciodată garantat – acest citat este un alt memento liniștitor că ar trebui să lăsăm deoparte lucrurile asupra cărora nu avem control.

  1. „Am trăit cu mai mulți maeștri zen – toți pisici.” Ce să spun … bărbatul iubește pisicile! Cu toate acestea, dacă sunteți deja fan al lui Eckhart, veți ști că, în multe dintre lecțiile sale, el va cita deseori animale, despre care consideră că este exemplul perfect de a trăi în „acum”.