Toţi suntem egali în faţa lui Dumnezeu

Noi oamenii, trebuie sa avem bunatate in suflet, sa nu facem rau altora si sa ne gandim ca orice fiinta umana indiferent de nivelul de pregatire profesionala, cultura, varsta, religie, distanta, sex si rasa, in primul rand trebuie sa fim constienti ca toti acestia au suflet de om si trebuie sa-i respectam ca fiind semenii nostri.

Niciodata nu trebuie sa fim rautaciosi sau egoisti, iar atunci cand aflam de oameni in deriva trebuie sa le intindem o mana de ajutor in functie de posibilitati, sa le daruim o picatura de speranta, cu un mic ajutor, fiecare dintre noi poate face minuni pentru cei care au in permanenta ochii inlacrimati, ei spera in noi, oamenii de bine.

Adevaratul succes al umanitatii consta in capacitatea de a da o noua identitate lumii in care traim, unde simtul valorii si al respectului sa fie recunoscut si pretuit, unde fiecare sa isi asume responsabilitati pentru sine si familie, pentru comunitate si pentru fiintele umane care din motive obiective traiesc in conditii inumane.

Dezvoltarea de compasiune si intelegere pentru altii ne poate aduce linistea si fericirea in toate. Am descoperit ca cel mai mare grad de liniste interioara provine din dragoste, iubire si compasiune. Mai mult ne pasa de fericirea altora, cu atat mai mare este propriul nostru sentiment de bunastare.

”Daca vreodata aveti nevoie de o mana de ajutor, acesta este la sfarsitul bratului tau. Pe masura ce imbatranesti trebuie sa va amintiti ca aveti doua maini. Prima dintre ele este sa te ajute. mana a doua este de a ajuta pe altii”! – Audrey Hepburn.