Trăiește fără regrete și păreri de rău. Nu trăi viaţa făcându-ți griji de ce vor spune oamenii despre tine

Daca ai sti ca astazi ar fi ultima zi din viata ta, ce ai face? Daca ai sti ca astazi este ultima ta clipa si ai avea sansa sa schimbi ceva, ce anume ai schimba?

„Cele 5 mari regrete de la sfarsitul vietii.”

1. „Mi-as fi dorit sa traiesc viata mea, asa cum imi doream eu, nu conform asteptarilor si dorintelor altora.”

Acesta a fost regretul cel mai comun dintre toate. Atunci cand oamenii isi dau seama ca viata lor aproape s-a sfarsit si se uita inapoi, este usor de vazut cate vise nu si-au indeplinit.

2. „Mi-as fi dorit sa muncesc mai putin şi sa ma bucur mai mult de viata.„

3. „Mi-as fi dorit sa fi avut curajul sa imi exprim sentimentele atunci cand le aveam, nu sa le infranez.”

Multe persoane regreta ca isi suprima sentimentele adevarate şi se autocenzureaza pentru a nu-i supara pe ceilalti. Rezultatul este ca nu isi ating niciodată potenţialul şi mulţi se imbolnavesc tocmai din cauza resentimetelor ce îi apasă.

4. „Imi pare rau ca nu am petrecut mai mult timp cu prietenii, ca nu am tinut legatura cu ei.”

Tuturor le este dor de prietenii lor inainte sa moara. Multi oameni au fost atat de prinsi in propria viata incat au lasat prieteniile de valoare sa se rupa de-a lungul timpului.

5. „Nu inteleg de ce nu am facut totul ca sa fiu fericit.”

In mod surprinzator sau nu, acesta este un regret foarte des intalnit.

Mulţi nu au realizat decat pe patul de moarte ca fericirea este o alegere, este o stare pe care trebuie să o cauţi zi de zi.

Frica de schimbare ii facea sa pretinda in fata celorlalti si fata de ei insisi ca erau multumiti, cand, adanc in interiorul lor, au tanjit dupa micile bucurii ale vietii, dupa adevarata fericire sincera.

Loading...