Trăiește intens fiecare zi ca și cum ar fi ultima. Într-o zi chiar așa va fi…

Indemnul “Traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima” este o invitatie de a trai din plin ziua, de a fi permanent o prezenta. Sunt persoane care din cauza prea multor griji, nu mai reusesc sa se bucure de fiecare zi si astfel devin din ce in ce mai nefericite.
Acest indemn poate fi pentru unii un mijloc de imbunatatire a vietii. Nu cunoastem momentul mortii, deci trebuie sa fim in orice zi pregatiti pentru Imparatia lui Dumnezeu.
Insa, totul depinde de ce am adunat in noi. Sa nu uitam ca mintea este precum o moara. Ea macina ceea ce ii dai. Daca o vom hrani cu ganduri bune, atunci vom avea si fapte bune. Asadar, indemnul poate fi extins si la necredinciosi. E absurd sa credem ca doar crestinii fac bine.

Traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima, ne lanseaza o provocare: sa ne straduim sa crestem neincetat spre a fi mai buni, fara a primi gandul ca a fi mai buni tine de viitor.
Daca nu ne ingrijim chiar azi sa fim cum trebuie, vom avea parte de un timp fara rod. Dostoievski spunea ca iadul poate fi rezumat in doua vorbe: “prea tarziu!”.
Sa nu uitam ca timpul lui Dumnezeu este astazi, timpul nostru este ieri, astazi si maine si ca niciodata nu trebuie sa uitam ce avem de datorat vietii: minunea de a fi!

Sursa: CrestinOrtodox.ro