“Trăiește simplu, vorbeste cu amabilitate, iubește cu generozitate, demonstrează că îți pasă si lasă restul în grija lui Dumnezeu.”

“Mai multi tineri cu o cariera foarte frumoasa au decis sa se intalneasca pentru a isi vizita profesorul care le-a fost mentor in perioada facultatii. Conversatia s-a transformat in scurt timp in plangeri despre cat de stresant este la munca si cat de dificila este viata.

Oferind oaspetilor săi cate o cafea, profesorul a mers la bucatarie si s-a intors cu un ibric mare de cafea si un set de cesti: portelan, plastic, sticla, cristal; unele foarte simple, altele scumpe, altele rafinate. El le-a cerut fostilor studenti sa se serveasca singuri.

Dupa ce toti studentii si-au ales ceasca de cafea, profesorul a spus:

“Nu stiu daca ati observat, toate cestile care par scumpe au fost luate. Nu ati vrut sa va atingeti de cestile simple si ieftine. Este normal sa va doriti doar ce este mai bun pentru voi, insa trebuie sa stiti ca aceasta este sursa problemelor si a stresului vostru.

Trebuie sa fiti siguri ca ceasca nu aduce nicio valoare/ calitate cafelei. In cele mai multe cazuri aceasta este doar foarte scumpa si, in alte cazuri, ea ascunde ceea ce bem. Voi v-ati dorit doar cafea, nu cesti… insa, in mod constient, ati ales cele mai bune cesti… si apoi ati inceput sa va uitati la cestile luate de cei din jurul vostru.

Acum…vreau sa luati in considerare ceea ce urmeaza sa va spun: viata este cafeaua. Locurile de munca, banii si pozitia in societate sunt reprezentate de cestile de cafea. Acestea sunt doar instrumente pentru noi, ceea ce conteaza cu adevarat este viata; ele nu schimba ceea ce suntem.

Uneori, concentrandu-ne doar pe ceasca…nu reusim sa ne bucuram de cafeaua pe care Dumnezeu ne-a oferit-o. Pe cel de sus il intereseaza cafeaua, nu cestile in care o servim. Bucurati-va de cafea!”