Trăiește-ți vârsta, așa cum vrei tu: cu capul în nori sau cu picioarele pe pământ.

“Trăiește-ți vârsta, așa cum ai nevoie. Cu capul în nori, uneori. Cu toate visele tale. În acele zile în care să fii singură cu tine însuţi. Poate cu gânduri grele.
Trăiește-ți vârsta… atât de unică, care zboară. Cu provocări de zi cu zi. Cu înfrângeri, dezamăgiri și toate reușitele. Cu așteptarea ca ziua de mâine să fie mai bună. Cu frumusețea tuturor lucrurilor la care nu te-ai aștepta niciodată.
Trăiește-ți vârsta, până la capăt. Cu semne pe față. Cu memoria fiecărui moment. Din dorința de a reuși. Cu un zâmbet în ochi. Trăiește-o fără teamă, cu slăbiciuni și tot restul. Cu durere și bucurii. Cu emoții și puțină indiferență. Cu cine te face să te simți bine. Fără cine lași în urmă pentru că te-a rănit. Trăiește-o cu tine. Cu părul purtat de vânt, în fața mării care îți promite furtună.
Cu privirea îndreptată spre cer. Cu ploaia care cade pe față. Cu melodii de la radio când conduci și e deja seară. Cu cărți rămase pe noptieră. Cu patul desfăcut. Cu îmbrăţişări pe timp de noapte.
Cu pupici pe care nu le-ai dat, cu cele pe care le-ai avut mereu. Cu fotografii agățate pe perete. Cu venirea Crăciunului. Cu prietenia celor care nu te abandonează. Cu dragostea pe care o ții bine. Cu acea frumoasă expresie a celor care se așteaptă la toate. Trăiește-ți vârsta, așa cum ai tu nevoie.”

Oltița Pană