Trăiește-ți viața cu grijă dar nu fugi de provocări!

Intre 0-20 de ani
Ne naștem, mergem la grădiniță, școală, facultate si suntem pe modul învățăcei.

Între 20-40 de ani
Primele povești de dragoste, întemeierea unei familii, copii, găsirea locului de muncă, eventuale divorțuri etc.

Între 40-60 de ani
Consolidarea familiei găsirea unei stabilități in viață, vacanțe cât mai multe, dar cel mai important pregătirea din timp a etapei celei mai grele din viața unui om + 60 de ani.

Dacâ nu vrei să ajungi singur la finalul vieții deprimat si bolnav, să nu te mai caute nimeni si să pleci la Doamne singur citește incet si cu multă atenție:

1- in perioada 40-60 ani e bine să ai pe cineva lângă tine in dragoste, respect dar mai ales să fie un camarad de viață bun pentru a pregăti cea mai dificilă perioadă a vieții + 60 ani!!

2- ai grijă de dantura ta. Trebuie sa fie excelentă după 60 de ani. Alimentele trebuie sa ajungă in stomac cât mai bine mestecate pentru ca digestia să fie cât mai bună. Prelungește viața.

3- Ai grija de vedere, de ochii tăi, e foarte important sa vezi bine.
Dacă vederea scade mult, starea de neliniște si depresie se va instala foarte ușor

4-incearcă să locuiești după 60 de ani la parter sau casă pe pământ cu o mică grădină. Mersul va fi din ce in ce mai greu după 60 de ani. Aerul curat e obligatoriu.

5-invața mici meserii, croitorie, sculptura in lemn, grădinărit sau orice altceva sa-ti umple timpul. Plictiseala, lipsa unei mici pasiuni te poate îndrepta spre alcool, fumat si chiar depresie si anxietate.
Incearca sa te înscrii la o sală de spot. Sport/înot ușurel dar regulat minim 3 ori pe săptămână.

6-invață cât poți tehnica de comunicare. La nepoți nu le mai poti trimite scrisori cu timbre, le trimiți emailuri.
Deci fi aproape de tehnologie ( pe cât poți). Nu comunici cu cei din jur, te așteaptă singurătatea…

7-Trebuie sa fiți în relații bune cu familia, copiii, nepoți vorbiți cu ei, chiar dacă ei nu prea vă mai caută. Au treburi. Lăsați ego-ul si căutați-i voi pe ei.