Trăim într o lume în care lăsam copiii la grădinite, bătrânii la azil si apoi cumpărăm un câine să ne țină companie

Oamenii au fost creați pentru a fi iubiți. Lucrurile au fost create pentru a fi folosite. Motivul pentru care lumea este în haos este că lucrurile sunt iubite și oamenii sunt folosiți. Dulapurile noastre sunt pline, dar inimile noastre sunt goale.

În viața noastră de zi cu zi, de multe ori pierdem perspectiva generală și suntem consumați de multe probleme mici, care nu contează prea mult pe termen lung.

„Iubiți oamenii, nu lucrurile; folosește lucruri, nu oameni. ”

Dacă luăm în vedere perspectiva mai mare a vieții, oamenii sunt întotdeauna mai importanți decât orice lucru materialist. Toate lucrurile materialiste au fost create doar de oameni și niciodată niciun lucru materialist nu a creat o ființă umană. Amintirea valorii vieții umane și a relațiilor ne poate ajuta să ne dăm seama că lucrurile pot fi întotdeauna înlocuite – casele pot fi reconstruite, bunurile pierdute pot fi recâștigate, dar oamenii din viața noastră nu pot fi înlocuiți.

Și în perioadele grele, oamenii din viața noastră sunt întotdeauna cei care ne ajută să rezistăm furtunile și niciodată bunurile noastre. Cu toate acestea, în vremurile noastre bune, cât de ușor devine să ne atașăm de slujbele noastre, de bani și de „ceea ce putem cumpăra” atunci când adevăratele bucurii ale vieții sunt întotdeauna gratuite.

În concluzie, dragostea pentru ceilalți creează fericire pentru noi și pentru alții. Este ușor de crezut că banii și lucrurile aduc fericire, dar nu. Fericirea este un obicei și nu rezultatul a ceva. Prin urmare, este mult mai înțelept să iubești oamenii și să folosești lucruri, decât să iubești lucrurile și să folosești oamenii.

Dar calea către o viață mai bună nu se găsește în a ne întoarce spatele celor care au cel mai mult nevoie de noi. Calea către o viață mai bună se găsește în dezvoltarea compasiunii și a spațiului pentru a iubi chiar și pe cei care nu o merită.

Aleg să investesc doar în relațiile care mă avantajează nu este dragoste, este egoist.