Trasaturile oamenilor increzatori si invingatori. Te regasesti?

Stima de sine este un atribut înnăscut, al celor încrezători. Așa au fost crescuți de mici, cu încredere în forțele proprii dar și cu dorința de a realiza lucruri mărețe.

Pentru ceilalți este mai greu, nefiind o calitate căpătată în copilărie. Ei își pot dori și cu ajutor specializat, chiar pot atinge performanțe nebănuite, explică psihoterapeutul Constantin Cornea.

Mai departe, expertul ne explică absolut toate aspectele de care trebuie să ținem cont atunci când vorbim despre modul cum gândesc și acționează oamenii încrezători.

1. Stimă de sine ridicată. Asta înseamnă că se consideră capabili să realizeze ceea ce și-au propus. Deasemenea găsesc și modul cel mai potrivit pentru a-și atinge obiectivele.

2. Viziune de viitor clară. Știu ce își doresc și se pot proiecta cu ușurință într-un viitor pe care îl construiesc cu pricepere.

3. Sunt pozitivi și energici. Găsesc resurse și soluții acolo unde alții văd doar probleme.

4. Își fac prieteni dar și dușmani cu ușurință. Pentru că sunt orientați spre scopuri personale, uneori, pot fi destul de cinici în a se folosi de persoanele ce le înconjoară pentru a-și atinge obiectivele.

5. Sunt selectivi. Indiferent dacă vorbim de scopurile ales, prieteni, parteneri de viață sau meserie, ei știu să își aleagă îngredințele potrivite pentru a atinge succesul.

6. Îi văd pe ceilalți doar ca pe niște resurse. Din nefericire, așa cum am mai arătat și mai sus, mulți dintre cei încrezători sunt cinici. Pentru că ei cred că au ceva de făcut în viață și preferă să nu se lase încurcați de nimeni și nimic.

7. Nu renunță cu ușurință. Sunt foarte persuasivi, pentru că își doresc rezultate. Iar succesul și-l construiesc, uneori, pe baza micilor înfrângeri. Pentru că, înfrângerile îi ambiționează, îi fac să își dorească să își depășească limitele proprii.

8. Vor întotdeauna mai mult, mai bine. Personalitatea lor seamănă cu a unui gambler, pentru că le place foarte mult să își asume riscuri, hrănindu-se cu excesul de adrenalină rezultat.

9. Totul său nimic, albă sau neagră, bun sau rău. Pentru ei, lumea are puține nuanțe de gri.

10. Vor succesul cu orice preț. Indiferent de provocări, ei urmăresc tot timpul să aibă succes. Și pentru a-și realiza scopurile, pot renunța la familie, la prieteni, sau la un job care îi plictisește.
Încrederea de sine și tulburările de personalitate

sursa – garbo.ro