Trebuie să învățăm să primim ceea ce ni se întâmplă, să trăim împăcați ce ne este dat

Ne luptăm de multe ori, în zadar, cu ceea ce Dumnezeu ne pune în faţă și s-ar putea să ieșim “şifonați.” Trebuie să învățăm să primim ceea ce ni se întâmplă. Încerci o dată voia ta, de două, de trei, dar până la urmă bine ar fi să şi primești, cu resemnare, mulțumire şi bucurie, că toate sunt de la Dumnezeu.

Nu te chinui, așadar, să schimbi lucruri ce nu pot fi schimbate, ci înțelege ce nu poate fi schimbat, nu te mai lupta în zadar. În momentul în care ai înțeles că unele lucruri nu stau în puterea ta, smerește-te, primește-le şi poartă-le cu mulțumire ca şi cum Dumnezeu le-a îngăduit asupra ta.

Tare mult ne chinuim să schimbăm viața noastră şi de aceea niciodată nu suntem mulțumiți, de aceea trăim triști.

Oamenii au stiluri de viețuire, ritmuri de viață, lungimea vieții diferite şi vedem că toate acestea nu stau în puterea noastră.

Bine ar fi, așadar, să fim mulțumitori, recunoscători pentru fiecare nouă zi pe care o trăim, cu bucuriile și tristețile din ea. În toate există un rost.

Vedeți dumneavostră, avem casele asigurate, maşinile asigurate, ba chiar viața asigurată, dar marea asigurare pe care nimeni nu ne-o poate face este chiar sufletul nostru.

Perioada aceasta ne poate fi de mare folos. Dacă până acum nu am învățat, acum este vremea să ne trezim, să învățăm să trăim cu atenție, să punem accentul în viață pe ceea ce contează cu adevărat, să începem să cultivăm în noi cele ce ne duc spre Dumnezeu.

Pr. Visarion Alexa