Trebuie să te ierți pentru tot ce ai făcut greșit dacă vrei să trăiești în pace cu tine și cu cei din jur

Lucruri precum iertarea sunt destul de complicate. Cu toții uităm un lucru simplu – toți merităm iertare, chiar și sinele nostru. S-ar putea să ne fie deosebit de dificil să facem cele de mai sus, dar trebuie, pentru binele nostru și pentru propria noastră bunăstare. Să discutăm câteva lucruri pentru care trebuie să ne iertăm.

1. Iartă-te pentru că te lupți cu acceptarea de sine
Uneori viața e de rahat și nimic nu merge bine, ceea ce ne face să ne urâm pe noi înșine și, pentru a inversa acest lucru, trebuie să ne iertăm pentru că ne succedăm la ură de sine atunci când lucrurile au devenit rele.

2. Iertați-vă că ați căutat validarea de la persoanele greșite
Ne place să auzim lucruri frumoase de la oameni, dar uneori este nevoie de o întorsătură nesănătoasă, când începem să poftim validarea de la oameni care nu sunt buni pentru noi și ne așteptăm să ne uităm de noi înșine și să facem totul despre ei. Uneori cădem pradă acestei toxicități și, deși nu este ideală, nu vă învinuiți că ați greșit.

3. Iartă-te pentru că nu ai fost sigur pe tine tot timpul
Să recunoaștem: suntem cu toții oameni și este destul de dificil să ne menținem siguranța de sine tot timpul. Uneori viața aruncă asupra noastră situații și chiar oameni care ne fac să punem la îndoială totul despre noi înșine și nu în cel mai sănătos mod. Nu este ceva ce putem controla uneori și este în regulă.

4. Iertați-vă pentru lucrurile pe care le-ați greșit
După cum sa menționat mai devreme, ești om și așa cum a spus odată cineva înțelept, „a greși este om”. Ai făcut greșeli, te-ai înșelat, ai făcut lucruri pe care nu ar fi trebuit să le faci și așa mai departe. Este în regulă, în ciuda a ceea ce îți spune creierul. Este imposibil să fii perfect, Nu ești o mașină.

5. Iertați-vă că îi judecați pe alții
Nu este de dorit să fim o persoană care judecă, dar, ca oameni, nu putem controla întotdeauna lucrurile pe care le simțim. Judecăm și alte persoane, și pe noi înșine, uneori. Iertați-vă că ați fost victima situației. Nu a fost în controlul tău și uneori suntem influențați de alte persoane.

6. Iertați-vă că ați renunțat uneori
Ne simțim singuri, lăsați deoparte și abandonați. Aceste momente determină renunțarea la tot ceea ce visăm, susținem și ceea ce credem și este în regulă. Trebuie să-ți permiți să-ți spargă inima. Nu este sfârșitul lumii, chiar dacă pare. Iertați-vă că v-ați oferit acea ocazie de a jeli. Ai meritat-o. Ești om.