Tristețea poate ucide sufletul, mai repede decât orice alt microb

Tristetea strecoara in sufletul omului nepasare fata de ce se intampla in jurul lui sau chiar fata de ce se intampla cu propria sa per­soana, nepasare la care se adauga neincrederea ca cineva l-ar putea ajuta sa iasa din acea stare.

Nepasarea si neincrederea culmineaza in „grea deznadejde”, facandu-l pe om sa isi piarda speranta in Dumnezeu si in oameni, chiar si in el insusi. Sub efectul deznadejdii, omul, din dorinta de a iesi din starea in care se afla, se deda altor patimi sau poate ajunge pana la sinucidere.

Tristetea reuseste sa-i anuleze omului capacitatea de a mai dori ceva, dorinta de orice natura, mergand chiar pana acolo incat sa ii anuleze si dorinta de a mai trai. Tristetea cand este urmata de deznadejde inseamna moarte spirituala.

Cu totii putem sa avem de a face cu momente negative cateodata, dar ceea ce este important este cat de mult stam cufundati in starea respectiva si cat de repede putem sa depasim momentul greu.

Asadar, mergi, cazi, ridica-te, scutura-te de praf si continua-ti drumul. Ai o singura viata , aici pe pamant ! Scutura-te de obiceiurile care te fac nefericit, deschide ochii si priveste in jurul tau obligatoriu cu inima deschisa! Vei constata ca este plin de frumusete.

Așadar pentru a fi sănătos, trebuie să fii fericit!