Tu cui zâmbesti in fiecare dimineață?

Zâmbește-ți ție în primul rând. Du-te la oglindă, ciufulită, cu ochii cârpiți de somn și în loc să începi să te plângi de cearcăne, de părul care nu se așează, de riduri…Zâmbeste-ti. Esti la întâlnirea cu ființa cea mai dragă ție, de ce să fii încruntată?

Zâmbește-le celor din jur. Partenerul de viață, copiii, nepotii? Sunt pe lângă tine, sunt preocupati, nervoși, aleargă toți în toate părțile? Zâmbește-le! Poate nu vor reacționa din prima dar într-o zi îți vor zâmbi și ei înapoi.

Zâmbește-le oamenilor de pe stradă. Cineva nervos din autobuz, cineva care claxonează disperat la semafor, cineva care se lovește de tine in drumul lui grăbit. Zâmbește-le. Poate nu vor înțelege de ce le zâmbești dar ție îți va da altă stare decât dacă ai răspunde și tu cu aceeași monedă agresiunii lor.

Zâmbește-le colegilor de muncă! Poate și ei au probleme acasă despre care nu vor sau nu pot să vorbească. Poate și ei vor o muncă ai ușoară, concediu sau un salariu mai mare. Sau poate nici lor nu le-a zâmbit nimeni azi. Fă-o tu!

Zâmbeste-i doamnei de la pâine, portarului de la spital, femeii care mătură scara, adolescentului care nu îți dă locul în autobuz, bătrânei care dă din coate la coadă, funcționarei de la ghișeu deși ai stat minute bune la rând si nu în ultimul rând zâmbește-i lui Dumnezeu. Din tot sufletul. Si adaugă zâmbetului tău si un șoptit – Mulțumesc. Știi tu pentru ce.