Uită-te în sus și cu credința mergi înainte

Cei mai puternici și mai inspirați oameni din istorie sunt cei care au ales să iubească indiferent de circumstanțele lor. Ce le oferă unora oamenilor capacitatea de a iubi acolo unde alții eșuează? Credinţă. Credința este decizia de a iubi, indiferent de circumstanțe. Și cu cât alegi mai mult dragostea, cu atât credința ta va crește.

Este ușor să pierzi speranța în această lume cu capul în jos, plină de sărăcie, război și durere. Iubirea, în aceste condiții, poate părea inutilă – chiar slabă. Dar este exact opusul. Iubirea poate fi dificilă. Dar dacă mă întrebi, este cel mai mare scop al nostru. Iată cinci moduri în care încerc să păstrez credința atunci când pare imposibil:

1. Roagă-te.
Cereți-i lui Dumnezeu, universului sau oricărei forțe superioare în care credeți puterea de a iubi pe deplin potențialul vostru. Încerc să păstrez un dialog deschis cu sursa oricărei iubiri pentru a mă ghida prin momente dificile.

2. Fii generos cu ceilalți.
Uneori, cea mai mare forță pe care o putem primi vine prin a-i ajuta pe ceilalți în nevoie. Iubirea este întotdeauna acolo pentru a ne atrage și este cel mai ușor pentru mine să văd când decid să o împărtășesc liber cu ceilalți.

3. Inspiră-te.
Lasă inspirația să te ajute să rămâi conectat prin credință. Când mă simt fără speranță, am citit despre viețile oamenilor care și-au demonstrat credința în moduri uimitoare.

4. Înconjoară-te de oamenii pe care îi admiri.
Suntem modul în care ne petrecem timpul. Deci, dacă doriți să parcurgeți calea credinței, deschideți-o cu cât mai mulți oameni credincioși. Aleg prieteni care refuză să se stabilească în relațiile și carierele lor și care mă provoacă să iubesc ca și cum ar fi ultima mea zi pe pământ. (Găsirea acestor tipuri de prieteni a fost grea. Concentrarea asupra acestui tip de prieten a ajutat.)

5. Pune mingea să ruleze primul lucru dimineața.
Primul lucru dimineața, îmi scot 10 minute pentru a medita la credință și cer tot ce trebuie să iubesc ca nebun. Asta îmi începe ziua cu impulsul de care am nevoie pentru a lua chiar și cele mai grele decizii.

Credința este decizia de a iubi atunci când pare imposibil. Și dacă ești ceva ca mine, te trezești uneori cu greutatea lumii pe umeri. În loc să cedați și să vă mulțumiți cu mai puțin, stabiliți o intenție zilnică de a iubi – oricât de greu ar fi.