“Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri! Să ai povești de spus, nu lucruri de arătat!”

Lucrurile materiale îţi dau fericirea pe moment. Dar fericirea permanentă o simţi atunci când te bucuri de tot. Fericirea interioară o poţi activa atunci când iei o decizie de a te simţi fericit şi atunci când faci ceva măreţ pentru tine, în primul rând!

Ceea ce ne dorim cu adevărat în viață sunt experiențele de libertate, pace, iubire și prietenie, iar lucrurile materiale nu îți pot oferi așa ceva. Obiectele materiale îți pot satisface nevoile fizice de bază, dar, mai presus de atât, nu te pot ajuta să ajungi la vreun fel de împlinire.

De-asta e viața urâtă uneori. Pentru că noi o facem așa. Alergăm după chestii materiale de care ne plictisim în maxim o lună și uităm să punem preț pe ceea ce contează.

Alergăm zilnic după bani. Credem că dacă avem bani mulți suntem cei mai tari, cei mai inteligenți și cei mai capabili, iar dacă nu avem mai deloc suntem niște pierzători care nu reușesc să se orienteze în lumea asta mare.

Trebuie să învățăm să-i apreciem puțin mai mult pe oamenii care ne sunt alături. De multe ori avem mai mare grijă de un smartphone decât de o persoană apropiată. Banii se fac, restul sunt doar detalii.

Apropo, banii nu sunt nici buni și nici răi. Sunt doar bani. Banul e o unealtă. Asemenea unui cuțit. Poți să folosești cuțitul respectiv ca să rănești pe cineva sau ca să-l hrănești. Depinde doar de tine.