Umple-ți viața cu lucruri care contează: prietenie, iubire, bunătatea și speranță. Și viața ta nu va fi niciodată goală.

Atunci când simți un mare gol în viața ta, încetează să îl mai umpli cu lucruri. Fericirea și liniștea interioară, pe care le tot cauți, nu le poți cumpăra și găsi în obiecte. Încetează să mai fugi de tine și de emoțiile pe care le simți!

Înainte să iți cumperi ceva întreabă-te: chiar ai nevoie de lucrul respectiv, iți aduce valoare? dacă răspunsul este nu, renunță la el, este posibil ca decizia de a-l cumpăra să vină din iluzia că acel lucru te va face să fii fericit.

Oamenii cumpără lucruri inutile pentru că încearcă să umple un gol din interiorul lor, însă indiferent câte lucruri cumperi vei constata că nu devii o persoană mai fericită. Continui să cauți, să cumperi și această iluzie a împlinirii nu va fi satisfăcută. În sinea noastră nu ne dorim mai multe lucruri ci vrem emoția pe care ne-o aduce posesia lor.

Încearcă să te întorci către tine și să iți amintești un moment din viața ta când ți-ai dorit să iți cumperi un obiect și când iți imaginai cât de fericit vei fi după ce îl vei avea și acum răspunde-ți sincer cum te-ai simțit după ce entuziasmul de a-l avea a trecut? Cât timp a trecut după ce l-ai cumpărat până ți-ai setat mental o nouă achiziție?

Iți imaginezi că poți compensa pentru nesiguranță, lipsa unor relații autentice, sentimentul de gol interior, etc. cu lucrurile pe care le cumperi. În loc să continui să faci asta mai bine pune-ți următoarele intrebări: Ce lucruri dau valoare vieții tale? Ce contează pentru tine? Lucrurile pe care le-ai cumpărat să te facă fericit au și făcut-o?

Iubiți oamenii și folosiți lucrurile pentru că invers nu merge niciodată.

Loading...