Un bun prieten îți va spune mereu adevărul, nu ceea ce vrei să auzi.

Un bun prieten îți va spune de ce ai nevoie, nu ceea ce vrei să auzi

Onestitatea nu este ușoară pentru unii oameni. Există atât de mulți oameni în lume care întind adevărul sau sunt economici cu el. Există totuși acești alți oameni drepți ca o săgeată.

Sunt brutal de cinstiți și spun lucrurile așa cum sunt. Sunt sigur că cunoașteți pe cineva care spune întotdeauna așa cum este – foarte frecvent, un prieten. Acei prieteni brutal cinstiți ne împiedică cu îndrăzneala lor. Așadar, iată câteva motive pentru care prietenii cinstiți sunt cei mai buni dintre ei:

1. Nu aruncă praf în ochii altor persoane.
Prietenii tăiosi și brutali sinceri îți spun ceea ce trebuie să auzi, nu ceea ce vrei să auzi.  Apreciați acest tip de critică, deoarece este sinceră si bine intenționată.

2. Vă vor ajuta să vă ridicați.
Prietenii sincer sinceri vă vor încuraja să mergeți mai departe în viață atunci când vă simțiți blocați. Ei îți vor reaminti prioritățile tale și te vor ajuta să le atingi. Fă ceea ce simți că este cel mai bine nu este o frază pe care o vei auzi de la acești oameni.

3. Oferă sfaturi excelente.
După cum am anticipat, prietenii cinstiți oferă cele mai bune sfaturi. Când ești jos, ei vor face tot ce le stă în putință pentru a te înveseli, pentru că le este dor de bătrânul tău și nu vor să fii trist și mizerabil.

4. Știu să spună că îmi pare rău.
Oamenii franci nu au probleme în a-și cere scuze. Știu că vorbele lor pot răni uneori, chiar dacă intențiile lor sunt întotdeauna pure. De aceea sunt dispuși să-și ceară scuze pentru asprimea lor verbală.

5. Nu stiu să mintă
Datorită naturii lor sincere, nu știu să mintă. Doar o vezi pe fețele lor. De fapt, este satisfăcător să ai astfel de prieteni – prieteni pe care știi că te poți baza pentru o opinie sinceră și prieteni care te pot ajuta să vezi situația reală și adevărul urât. Vă vor reaminti să vă țineți picioarele pe pământ.

6. Ei se ridică pentru tine.
Pentru că sunt fără compromisuri, îi vor proteja pe cei pe care îi iubesc și îi pasă. Dacă cineva te-a respectat sau a spus un lucru rău despre tine, ei vor fi cei care te vor apăra și chiar vor începe o luptă, dacă este necesar. Acest lucru se datorează faptului că oamenii brutal cinstiți îi apără pe cei pe care îi iubesc fără ezitare sau alegerea cuvintelor în acest sens.

7. Sunt foarte distractivi
Poți să te distrezi cu ei la petreceri pentru că nu pot ține gura închisă și poți face glume a doua zi pe cont propriu despre cât de beți erau sau despre cum se jenau teribil. Adevărul este că nu le pasă dacă s-au jenat, nu atât timp cât s-au distrat cu oamenii pe care îi iubesc cel mai mult.