“Un câine are urechile unui psiholog si inima unui doctor. Dragostea pe care o poate oferi este cel mai bun medicament.”

Câinii merită, într-adevăr, numele de „cel mai bun prieten al omului”. Sunt loiali, inteligenți, devotați și afectuoși – și este cunoscut faptul că îmbunătățesc sănătatea noastră fizică și mentală.

Nimic nu este mai bun decât o plimbare lungă cu prietenul tău patruped, într-o dimineață răcoroasă de primăvară. Sau să vezi bucuria de pe fața acestuia când iei o minge și știe că este timpul de joacă în parcul din zonă! Chiar și relaxarea acasă pare mai bună în compania acestuia.

Există o vorbă, care, desigur, este adevărată, că animalele de companie și câinii îți reîntorc dragostea de zece ori.

Este important să te gândești foarte bine înainte de a-ți lua un câine. Poate fi o muncă grea și este o implicare pe viață, deoarece câinele se bazează pe tine pentru mulți ani înainte.

Odată ce te-ai asigurat că ai timp și un stil de viață care poate include un câine, și te-ai documentat despre diferitele rase și personalități, este timpul să vezi beneficiile de a deține un câine.

Știai că?

Studiile au arătat că posesorii de câini au o tensiune mai scăzută, colesterol mai mic decât cei care nu dețin câini și este mai puțin probabil să aibă probleme ușoare sau grave de sănătate.
În general, posesorii de câini au un sistem imunitar mai puternic, ajutându-i să fie mai sănătoși și să petreacă mai puțin timp cu vindecarea bolilor și virușilor. De fapt, posesorii de câini merg la medic mai puțin decât cei care nu dețin câini și este mai puțin probabil să ia vreo medicație.
Oamenii își revin mai repede din boli și chiar au rate de supraviețuire mai mari după un atac de cord, dacă dețin un câine.
Copiii care au un prieten blănos lipsesc mai puține zile de la școală din cauza bolilor.
Adesea, copiii cu boli cronice reacționează mai bine la tratament atunci când au un companion canin.
Câinii ne asigură o stare de bine emoțională, datorită iubirii lor necondiționate și, de aceea, sunt o bună companie și alinare pentru persoanele care locuiesc singure.
Posesia unui câine poate ajuta oamenii să se refacă după traume personale, cum ar fi pierderea unei ființe dragi.
Posesia unui câine îi poate ajuta pe cei cu probleme de sănătate mintală să se refacă și să se simtă mai bine.
Plimbarea regulată a unui câine îmbunătățește, cu adevărat, nivelul tău de sănătate și te poate ajuta să te menții mai sănătos.
Plimbarea câinelui va însemna întâlnirea cu alți posesori de câini – ceea ce înseamnă că îți poți face noi prieteni, odată cu câinele tău!
Plimbările îți pot asigura timp valoros departe de toate problemele și vei petrece timp de calitate alături de prietenul tău credincios.

Pe lângă toate aceste beneficii majore, câinii sunt și extrem de amuzanți. Te pot face să râzi, sunt lângă tine la sfârșitul unei zile grele și sunt aproape întotdeauna acolo pentru a-ți oferi o îmbrățișare, când ai nevoie!