Un elev român de 17 ani s-a calificat la Olimpiada Geniilor, în SUA

Un elev al Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia a obținut două premii internaționale în Statele Unite ale Americii.

Astfel, Theodor Florentin Furtună, elev în clasa a XI-a, a obținut la concursul NASA Ames Space Settlement, Premiul II, Categoria Eseu Literar, cu o lucrare originală – Nova Civitas Solis – în care a prezentat o posibilă organizare statală a unei stații orbitale.

Theodor a participat și la Olimpiada Geniilor (Genius Olympiad), organizată de Oswego State University of New York, unde s-a calificat în finala Categoriei Business Plan (30 de finaliști din întreaga lume) cu planul de afaceri numit Stay Wild, care propune derularea unei mici afaceri prin care să se salveze Parcurile Naționale din România.

Pe baza acestor rezultate, Theodor Florentin Furtună este invitat la International Space Development Conference (ISDC), organizată de NASA și National Space Society, între 6 și 9 iunie 2019, în Arlington, Virginia și la faza finală a Olimpiadei Geniilor organizată de Oswego State University of New York, între 17 și 23 iunie 2019, în Oswego, New York.

Tot universitatea newyorkeză a facilitat pentru toți finaliștii din acest an o vizită de studiu la marile universități americane: Harvard, MIT, Yale, Brown, Columbia, and Princeton University, în perioada 21-27 iunie.

Felicitari si succes mai departe, tinere!