Un om înțelept va corecta fără să jignească și va învăța fără să umilească

Nu toate criticile sunt menite să ne rănească, unele sunt acolo ca să ne arate drumul bun, ca să ne țină motivația vie, ca să nu uităm de ce facem ceea ce facem.

Dincolo de intenția persoanei care ne-a criticat, trebuie să vedem ce avem de învățat din asta.

Câteodată avem de înțeles ceva ce ne poate ajuta să fim mai buni, critica venind de la cineva care este din afară și care probabil are o altă perspectivă asupra lucrurilor.

Cu toate acestea, cineva care a trecut pe ”acea stradă”, înțelege efortul nostru și nu are cum să ne critice munca sau anumite slăbiciuni. În loc de critică, o persoană educată vine cu sfaturi, ceea ce este o mare diferență.

Uneori vorbele altora sunt doar mere stricate. Mergem mai departe, nu le acceptăm, nu le consumăm, nu ne îmbolnăvim de la ele. Alteori sunt cadouri valoroase, le desfacem cu grijă și le apreciem. Ia timp să avem înțelepciunea să le deosebim.

Mai presus de toate, privește în tine, ai încredere în tine și nu uita care îți este motivația. Fă în fiecare zi ceva care contează pentru tine și pentru cei din jur. Dă un sens fiecărei zile pe care o ai, sensul tău, dincolo de vorbele și părerile altora.