Un psihiatru renumit împărtășește 20 de sfaturi pentru a depăși orice obstacol din viață

Mikhail Litvak – unul dintre cei mai renumiți psihiatri și psihoterapeuți din lume – împărtășește aceste 20 de sfaturi care, deși sunt scurte, dacă sunt aplicate corect, vă pot ajuta să faceți față și să depășiți fiecare obstacol din viață.

Dr. Litvak a dezvoltat acest sistem de rezolvare a problemelor și l-a numit „Aikido psihologic”. El însuși a fost primul care a folosit-o și cu rezultate remarcabile. În opinia mea, dacă vă faceți timp să studiați și să aplicați aceste 20 de sfaturi scurte, veți avea în mână o armă psihologică foarte puternică.

1. Dacă o persoană nu are nimic bun de spus despre sine – dar vrea să spună ceva oricum – va începe să vorbească rău despre ceilalți.

2. Dacă doriți să „îngropați” ceva, „îngropați-vă” în știință (cunoștințe), nu îngropați un cuțit în spatele prietenului.

3. Depresia a fost dată oamenilor pentru a-i face să introspecteze și să-și reevalueze comportamentul.

4. Oamenii nu resping oamenii – unii dintre noi pur și simplu avansează, iar alții rămân în urmă. Cei care rămân în urmă se simt respinși.

5. Dacă te simți bine cu tine însuți, unde este nevoia ca și ceilalți să simtă la fel și despre tine?

6. Dacă doriți ceva, nu cereți permisiunea. Nu o veți obține!

7. Capacitatea de a iubi și de a face față singurătății este un semn al maturității spirituale. De fapt, funcționăm cel mai bine atunci când suntem singuri.

8. O persoană imatură posedă deseori cunoștințe, dar nu știe cum să le folosească, în timp ce o persoană matură are cunoștințele și știe să le aplice. De aceea, oamenii imaturi îi critică pe ceilalți, în timp ce cei maturi acționează.

9. Nu știu calea spre succes, dar știu cu siguranță calea spre eșec – dorind să mulțumesc pe toată lumea.

10. Nu există logică masculină sau feminină, ci doar abilitate sau incapacitate de a gândi cu înțelepciune.

11. Dacă vrei să-ți întâlnești cel mai mare dușman – privește în oglindă. Când sunteți gata să îl înfruntați, nu veți avea probleme cu nimeni altcineva.

12. Deveniți de succes și toate jignirile vor dispărea în mod magic.

13. Este foarte confortabil să vorbești cu un prieten, dar este foarte util să vorbești cu un inamic.

14. Există un singur motiv valid pentru a pune capăt unei relații romantice sau de afaceri – incapacitatea de a menține creșterea și dezvoltarea personală continuă în timp ce vă aflați într-o singură relație.

15. Ar trebui să-ți împărtășești fericirea cu prietenii și chiar cu dușmanii tăi. Prietenii tăi vor fi fericiți și dușmanii vor fi furiosi.

16. Nu alerga după fericire și vei găsi un loc unde locuiește. Fericirea te va găsi. Vă pot spune un loc în care fericirea se găsește întotdeauna – în voi. Cea mai scurtă cale către aceasta duce prin dezvoltarea ta personală.

17. Fericirea este un produs secundar al unei acțiuni bine organizate.

18. Dacă vrei să demonstrezi ceva cuiva, înseamnă că trăiești pentru acea persoană. Dar, dacă trăiești pentru tine, atunci nu ai nimic de demonstrat nimănui.

19. Fantasmul este vocea abilității noastre. De exemplu, dacă fantezez despre a cânta într-o operă, dar nici eu nu am vocea și nici auzul, nu voi fi niciodată pe scenă. Cu toate acestea, dacă fantezez despre ceva care este mai în ton cu abilitățile mele, îmi voi îndeplini visele destul de repede.

20. Este mai bine să comunici cu o carte bună decât cu o persoană rea.