Un psihoterapeut împărtășește strategiile sale de top pentru a rămâne calm în vremuri de stres

Un sentiment de neliniște este omniprezent în lume chiar acum, iar în fața ei mulți se simt neputincioși. Oamenii sunt chinuiți de veștile proaste pe care le aud în fiecare zi – dezastre naturale, atacuri teroriste, crime, război, accidente de avioane, foamete, împușcături în masă aleatorii; incalcarea drepturilor omului.
Iată 10 căi pentru a deveni un generator de calm în momentele de stres. Amintiți-vă că beneficiile constau nu numai în a ne face mai productivi și a ne simți mai bine, ci va contribui și la construirea unei atmosfere de calm în lumea noastră.

1. Încetiniți
Faceți un efort conștient pentru a încetini tot ceea ce faceți. Încercați acest lucru chiar și pentru o zi și vedeți cât de diferit vă simțiți. Când încetinești, devii mai atent la moment, astfel încât să poți fi mai prezent. Vă observați mai mult mediul, astfel încât să vă angajați mai mult cu împrejurimile și să petreceți mai puțin timp în cap.

2. Fă o pauză în natură
Nu există nimic asemănător naturii care să ne liniștească și, ca societate extrem de urbanizată, suntem prea deslipiți de acest proces. Avem nevoie de acele interludii de liniște din natură pentru a ne calma ființa.

3. Faceți tranziții de compensare a capului
Când treceți de la o sarcină la alta, mai întâi opriți-vă și goliți-vă mintea. Petreceți 30-60 de secunde făcând acest lucru, spunând în mintea dvs. „eliberați, eliberați, eliberați”. Concentrați-vă pe acțiunea de eliberare și respirați încet. Permiteți creierului să schimbe treapta de viteză într-un mod calm, mai degrabă decât să-l scuture într-o activitate sau fază diferită a zilei.

4. Faceți câte un lucru pe rând
Cercetările în neuroștiințe arată că multi-tasking-ul este stresant pentru creierul nostru. Sigur, o putem face, dar are un cost pentru nivelul nostru de calm și bunăstare. Fii sincer cu tine însuți și caută acele momente în care poți termina o sarcină înainte chiar de a încerca să te uiți la alta. Fii ferm cu tine însuți aici și vezi diferența pe care o face cu cât de calm te simți.

5. Fii consecvent cu îngrijirea de sine
Când oamenii devin stresați și anxioși, paradoxal există tendința de a neglija îngrijirea de sine ca mod de a economisi timp și energie. Din păcate, această abordare nu face decât să adauge presiunea și ajungem să ne facem mai puțin și să simțim orice altceva decât calm. A face din îngrijirea de sine o prioritate este o strategie de top pentru a genera calm în noi și în jurul nostru.

6. Răspundeți nu reacționați
Majoritatea oamenilor sunt reactivi. Ceva îi provoacă și trag cu orice îți vine în minte. Cu toate acestea, vechiul proverb spune: „Nu învăța cum să reacționezi. Aflați cum să răspundeți. ” Aceasta înseamnă să permiți un decalaj între stimul și răspuns. Așa că respirați adânc. Spune că vrei timp să te gândești la lucruri.

7. Rămâi prezent
A rămâne în momentul prezent înseamnă a-ți însoți gândurile până acum, când mintea ta rătăcește în trecut sau în prezent. Cercetările arată cu cât mai mult timp îți petrece mintea în momentul prezent, cu atât te vei simți mai calm.

8. Fii bun
Bunătatea este calmarea, ceea ce înseamnă dragostea grijii. Nu poți avea una fără cealaltă. Așadar, petreceți timpul în fiecare zi fiind amabil și veți petrece timpul în calm.

9. Protejați-vă bula de pace
Imaginați-vă că aveți o bulă de pace care vă învăluie întregul corp. Sarcina dvs. numărul unu în fiecare zi este să o protejați de amenințări. Deci, pe măsură ce vă petreceți ziua, fiți atenți ori de câte ori Balonul Păcii dvs. este în pericol.

10. Limitați expunerea la emisiuni de știri.
Prin urmare, strategia finală este aceea de a limita expunerea la emisiuni de știri, deoarece efectele toxice sunt insidioase. Chiar trebuie să știm detalii despre toate evenimentele sumbre de mai multe ori pe zi?