Uneori, este mai bine să pleci. Cu siguranță, in alta parte există cineva care are nevoie de tine!

​Ai simtit vreodata ca trebuie sa pleci? Nu pentru ca vrei, ci pentru ca e momentul. Nu pentru ca iti merge rau, ci pentru ca nu e suficient. Nu de teama a ceea ce va urma, ci de siguranta ca nu se poate mai mult. Nu de plafonare, ci de incapacitate. Ai simtit vreodata ca trebuie sa pleci pentru a salva frumosul inainte sa se urateasca? Pentru a putea zambi privind in urma, inainte ca trecutul sa prinda gust amar?

Uneori omul înțelege acest lucru, însă a depus prea mult efort, a pierdut prea mult timp, a cumpărat unelte scumpe, a udat nisipul – de parcă „s-a lipit“ de situație.

Uneori e mai bine să te retragi.

Însă ti-e frică să pleci – situația de eșec a devenit obișnuită. În fiecare dimineață trebuie să mergi la munca care nu-ţi place, la lacul în care nu există pești, să-l telefonezi şi să-i scrii celui care nu are nevoie de tine – deşi ţi s-a spus clar acest lucru. Să apeși accelerația mașinii la care bateria demult s-a descărcat – poate se va porni!

Timpul este limitat. Viaţa nu este veşnică. Și poți, probabil, printr-un efort extraordinar să ajungi la rezultatul dorit, fără să-ţi dedici viaţa crescând flori în nisip sau să împingi mașina cu mâinile.

Sau ca eroul lui Puşkin, care vroia să-i cucerească inima frumoasei Naina şi până a reuşit acest lucru, ea s-a transformat într-o urâțenie. Tu deasemenea te poți transforma într-un ratat nervos.

Şi pentru ce?

Uneori e mai bine să pleci să cauți alte căi, alte lacuri, alte pământuri. Şi alţi oameni – pe pământ sunt câteva miliarde.

Cu siguranță cineva are nevoie de tine!

citeste si Scrisoare catre inima ta

Sursa – https://www.lumealuioliver.ro/uneori-este-mai-bine-sa-pleci-cu-siguranta-exista-cineva-care-are-nevoie-de-tine/