Uneori viața nu ne oferă tot ce ne dorim, dar ne dăruieşte ce avem nevoie

Câteodată, unele dorinţe pur și simplu nu se îndeplinesc, oricât ne-am strădui, oricât efort am depune, oricâte sacrificii sau compromisuri am face. E firesc să avem dorințe, dar oare e firesc să fim extrem de nefericiți dacă ele nu se îndeplinesc?

Poate că, uneori, viața nu ne oferă ce ne dorim, ci ne oferă ce avem nevoie. Poate că ar fi bine să ne concentrăm asupra faptului că suntem sănătoși, că-i avem pe cei dragi alături, şi nu asupra faptului că nu am obținut anumite bunuri materiale deșarte sau că nu ni s-au îndeplinit anumite dorințe nerealiste.

Visăm o viaţă întreagă să ne cumpărăm o casă, cu o oază de verdeaţă, dar constatăm că, deşi ne restrângem, renunţăm la concedii de care avem atât de multă nevoie, de-abia reuşim să ne achităm creditul pentru un modest apartament, dintr-un cenuşiu bloc turn.

Și totuși, venim în lumea asta cu mâinile goale, plecăm cu mâinile goale, până la urmă nu contează bunurile pe care le dobândim, ci contează cum ne petrecem TIMPUL care ne-a fost oferit, contează să fim fericiți.

E adevărat că unele lucruri nu sunt chiar aşa cum ne dorim, dar poate că ar trebui să ne gândim mai mult la ce avem în prezent, nu la ce-ar fi dacă…?

Poate că ar trebui să ne concentrăm atenţia asupra dorinţelor care ni s-au îndeplinit, nu asupra dorinţelor nesatisfăcute.

Poate că nu ar trebui să ne încăpăţânăm să ne îndeplinim anumite dorinţe cu orice preţ sau poate că ar trebui să acceptăm faptul că unele dorinţe se îndeplinesc mai târziu, iar altele niciodată.

Poate că unii nu au nici jumătate din cât avem noi, şi, totuşi, sunt fericiţi, fiindcă ştiu să aprecieze cu adevărat ceea ce au primit de la viaţă…