Vârsta e doar un număr. De tine depinde ce valoare îi dai

Mi se spune mereu…Tu nu mai ești tânără, draga mea! Ai aproape 50 sau 60 de ani, nu mai ai 30.
Stop! Nu mă interesează numărul acela format din patru zeci și restul, e doar un număr, nimic altceva. Nu mă interesează să îmi studiez buletinul și nici să caut care sunt etapele de dezvoltare din viața unui om. Sună deprimant. De ce ar trebui să mă încadrez într-un tabel predat copiilor la școală, într-o succesiune de etape destul de riguros caracterizate?

Eu sunt tânără pentru că așa mă simt, pentru că așa vreau și pentru că așa aleg eu să mă trezesc în fiecare dimineață. Sunt tânără pentru că îmi plac culorile tari, pentru că ador să dansez în camera mea, pe muzica mea. Sunt tânără pentru că îmi ciufulesc părul atunci când văd că o șuviță nu vrea să se alinieze lângă suratele sale și pentru că aleg să port ghete în loc să defilez pe stradă în cizmele cu toc de 10 de cm.

Vă spun un secret, mă simt mai tânără decât mă simțeam atunci când aveam 30 de ani. De ce? Pentru că am învățat să mă prețuiesc mai mult, să îmi acord mai mult timp mie și să mă aleg pe mine în detrimentul altora.

Poate sună ușor egoist. Nu, nu e vorba de egoism, ci de alegerile pe care le faci, de spiritul pe care vrei să îl îmbrățișezi, de respectul pe care ți-l acorzi și de arta cu care reușești să ”storci” de la viață momente frumoase.Nu e un secret faptul că femeia e motorul în toate. Însă lucrul acesta nu trebuie luat ca o povară, ci ca o provocare pe care trebuie să o primești cu zâmbetul pe buze și cu sentimentul că nimic nu îți poate sta în cale.

Ești puternică, ești unică, ești frumoasă, ești deșteaptă și, nu uita, ești tânără! Deci cum pot? Pot pentru că fac totul cu plăcere, cu pasiune, cu dragoste și cu măsură. Pot pentru că am răbdare cu mine și nu încerc să forțez nimic, nu încerc să demonstrez nimic. Fii naturală, fii tu, fii fericită, fii tânără și iubește mult!