Venim fără să vrem. Trăim fără să știm. Să plecăm fără regrete

Plângând tu te-ai născut pe-acest pământ
Iar cei ce te-așteptau, te așteptau râzând…
Trăiește ca atunci când te vei stinge,
Să-i părăsești râzând pe cei ce te vor plânge.

Din fericire, există un lucru puternic pe care îl poți face pentru a reduce efectul negativ al regretelor din viața. Dacă ați luat o decizie proastă cu privire la ceva, acceptați-l doar ca parte a trecutului dvs. și ca cine sunteți. Dacă ceva nu a mers conform planurilor, acceptă doar ce s-a întâmplat.

Durerea asociată cu regretul se întâmplă numai dacă nu puteți trece peste negativele legate de aceasta. Doar când îți accepți trecutul și te ierți pentru tot ce s-a întâmplat, atunci când durerea va dispărea. Nu trebuie să vă placă modul în care s-au dovedit lucrurile, dar acceptarea vă va determina cel puțin să încetați să vă gândiți atât de negativ la asta.

Nu spun că va fi neapărat un proces ușor. Știu că multor oameni le este greu să-și depășească regretele din trecut. Unii nu vor trece niciodată peste ei. Dar cu cât îi vei înfrunta mai devreme și îi vei face parte din ceea ce ești, cu atât te vei simți mai bine pentru ei.

Nu toate regretele sunt egale

Acceptarea trecutului dvs. vă poate ajuta cu deciziile pe care le-ați luat deja. Ce zici de deciziile pe care trebuie să le iei acum, în prezent? Ei bine, Mark Twain a spus odată: „Peste douăzeci de ani vei fi mai dezamăgit de lucrurile pe care nu le-ai făcut decât de cele pe care le-ai făcut”. De-a lungul anilor, am ajuns să fiu de acord din ce în ce mai mult cu ceea ce a spus el. Și puteți aplica ceea ce a spus într-un mod pentru a reduce cantitatea de regrete pe care le veți avea în timpul vieții.

Oamenii regretă că nu au făcut ceva mult mai mult decât să facă de fapt lucruri. De fapt, dacă ascultați ceea ce oamenii spun că regretă cel mai mult, veți observa că, de obicei, enumeră lucrurile pe care nu le-au făcut. Deci, o modalitate de a reduce regretele mai târziu în viață este să faci cât mai multe lucruri acum.

Asadar traiti cu intensitate, bucurati-va, zambiti, plimbati-va, nu pastrati nimic pentru mai tarziu. Nimeni nu stie daca maine mai vine…

Faptul incontestabil este că vom muri cu toții la un moment dat, așa că recomandarea mea este să acceptăm adevărul și să îl inspirăm să profităm la maximum de această viață prețioasă pe care o avem cu toții.