Viata începe cu adevărat după vârsta de 40 de ani. Până atunci faci doar cercetare

Varsta de 40 de ani iti da curajul sa iti indeplinesti toate dorintele, pentru ca nu mai exista fricile din adolescenta, in schimb, exista mult curaj.

Nu-ti  nu-ti este teama ca cineva te va judeca, nu te deranjeaza ca nu mai arati ca la 20 de ani, tot ce te intereseaza este sa te simti tu bine in pielea ta, sa te relaxezi si sa intri in aceasta lume.

Cu femeile de 40 de ani se intampla ceva… Daca in urma cu 100 de ani se pregateau pentru batranete, acum se simt ca la 20. Este o realitate pe care o simtim. Şi sunt sigura ca varsta, orice varsta, poate fi anulata atunci cand viata are sens. Iar cei care contribuie covarsitor la construirea acestui sens sunt oamenii pe care ii ai alaturi.

La 20 de ani, traiam, cu toate, un amalgam de sentimente confuze, eram cutezatoare si demonstrative si nu realizam potentialul frumusetii noastre. In adolescenta, viata ne punea continuu in fata unor alegeri la limita de timp, date pe repede inainte si „nu traiam, ci eram traiti”, vorba lui Eminescu.

La 40 de ani este vremea cea mai potrivita sa incercam sa ne placem, in primul rand, noua. Lectia pe care ne-o cere mijlocul vietii este sa ne cunoastem ca fiinte adulte, sa fim curioase, sa ne asumam riscuri, sa ne permitem sa gresim, sa uitam plictiseala si nemultumirea si sa ne traim visurile, fiindca marile visuri incep abia acum.

E chiar simplu: nu lasa pe nimeni sa-ti „fure” o bucurie, cat de mica – chiar daca viata uneori te intrerupe stupid atunci cand te bucuri mai tare. Haideti ca nu e greu deloc.

sursa – https://www.avantaje.ro/articol/femeia-la-40-de-ani-a-doua-adolescenta-1620795

Loading...