Viața nu e un joc de noroc. Dacă vrei să câștigi trebuie să muncești din greu

Dacă viaţa este un joc, clar nu este un joc de noroc. Pentru orice aproape trebuie să depui efort, munca, familie, iubire, carieră, prieteni. Orice.

Cu toții știm sentimentul: în jocul vieții există anumite momente în care ne simțim pierduți și avem impresia că nu ne pricepem deloc în a juca acest “joc”, de care existența noastră depinde.

Nimeni nu vine să ne învețe ce avem de făcut în anumite situații, pentru că în această lume neprevăzutul este la el acasă: oricui, oricând, i se poate întâmpla ceva frumos sau mai puțin frumos.

“Dacă viaţa este un joc, acestea sunt regulile ei”

Nu există niciodată greşeli. Există doar lecţii. Încercările, reușitele, dar și greșelile fac parte din lecțiile pe care le ai de învățat. Victoriile fac parte din lecții. Experiențele nefericite și nereușite fac parte din lecții. Greșelile sunt iminente, poate chiar necesare pentru a atinge înțelepciunea spirituală.

Lecția se repetă, până când ea este învățată. Lecțiile se tot repetă, până când ajungi să înveți esențialul din ele. Lecțiile se încăpățânează să revină ostentativ în viața ta, până când vei fi capabil să le întelegi ca atare, până când vei înțelege că o greșeală nu este un capăt de lume.

Nu încetezi niciodată să înveţi. Dacă ai impresia că, la un moment dat, toate aceste lecții ale vieții vor înceta, te înșeli. În tot timpul vieții, întotdeauna vei avea ceva de învățat.

Nu există un “acolo” mai bun decât “aici” Astfel că, bucură-te de ceea ce ai în acest moment. “Ceea ce este” aduce mai rapid fericirea decât “ceea ce ar putea să fie”, ceea ce ar putea să fie în altă parte, în alte circumstanțe.

Cei din jurul tău sunt oglinzi care te reflectă pe tine. Lasă deoparte tendința de a îi judeca pe ceilalți, de a îi respinge, de a îi ține la distanță. Acceptarea de sine este o lecție pe care trebuie să o înveți ca să îi poți accepta pe ceilalți așa cum sunt ei.

Doar de tine depinde ceea ce ți se întâmplă în viață. Ceea ce ți se întâmplă în viață depinde de tine și doar de tine. Alegerea îți aparține.

sursa – kudika.roadventurewomen.com

 

Loading...