Viața se trăiește azi, mâine s-ar putea să fie prea târziu…

Vorbeste ACUM! Imprastie bucurie in jurul tau ACUM! Nu astepta pâna maine. Maine ar putea fi prea TARZIU!

Ni se intampla uneori sa vrem sa rostim cuvinte celor dragi, dar dintr-un motiv sau altul ele rămân nespuse.

Ti se intampla si tie sa vorbesti in gând cu persoanele dragi? Cuvintele se transforma in propozitii, propozitiile in fraze, mii de ganduri iti trec prin minte si tu le derulezi in mintea ta imaginand un dialog cu persoana iubita: mama, tata, bunici, prieteni, sot, copii…
Timpul trece, apoi vine clipa in care ne trezim vorbind, cuvintele curg, dar nu mai are cine sa le asculte.

Amânam rostirea acestor ganduri catre cei dragi si apoi regretam.
Regretam pentru ca nu am apucat sa-i spunem mamei cat de mult am iubit-o.
Regretam ca nu am spus tatalui cat de mult am tinut la el.
Regretam ca persoane dragi au plecat fara sa stie ce simtim pentru ele.
Asteptam pana este prea tarziu pentru a spune ce trebuia spus si sa facem ce trebuia sa fie facut.

Ne trezim spunand vorbe frumoase si facand gesturi pe care cei care au trecut in lumea de dincolo, nu le mai pot auzi, nu le mai pot vedea. Ne simtim frustati, ne doare si nu stim daca Ei au plecat stiind ca au fost speciali pentru noi, ca au avut un impact pozitiv asupra vietii noastre, ca i-am iubit.

Oricare persoana importanta din viata noastra poate pleca doar într-o secunda de langa noi. Durerea pe care o resimtim creste si mai mult atunci cand pastram in noi lucruri pe care le-am fi putut spune, dar care raman nespuse pentru ca le-am pastrat prea mult.

TIMPUL nu asteapta. Opreste-te si actioneaza acum. Gandeste-te la cei de langa tine, fa-ti timp si spune-le ce ai de spus, arata-le cat de importanti sunt pentru tine. Fiecare zi este o sansa de-a bucura pe cineva drag si de-ai arata ce inseamna pentru tine! Spune-le ce simti cu adevarat si te vei simti implinit vazand bucuria pe care ai sadit-o in ochii si sufletele lor.

”Cel care traieste in amintirea celor dragi, acela nu este mort, acela e doar departe. Mort este doar acela care e uitat.” – Seneca

sursa – http://www.calatoriaspresine.ro/2016/12/20/deschide-ti-sufletul-rosteste-cuvintele-pana-nu-e-prea-tarziu/