Viața trebuie savurată nu gustată, trebuie trăită nu regretată, trebuie iubită nu disprețuită

Viaţa îţi aparţine.
Orice ar spune unii, oricât ar încerca să te convingă că totul e altfel decât crezi tu, viaţa îţi aparţine. Și, odată cu ea, îţi aparţin lecţiile, victoriile și suferinţele ei. Viaţa are toate motivele să te facă să lupţi sau să te lași înfrânt. Anume asta face diferenţa dintre cei care își trăiesc viaţa și cei care o trăiesc pe a altora.

Dacă cineva îţi va spune cum să acţionezi sau ce să decizi, pune-l deoparte și mergi mai departe. Pentru că nu există altceva mai bun decât propria părere, propriile gânduri, propriile eșecuri, propria dragoste, propria viaţă. Punct.

Viaţa trebuie trăită, nu conjugată la timpul trecut. Ceea ce faci merită tot efortul și riscul. Fie că o faci bine, fie că nu. Atunci va fi ori o realizare, ori un eșec. Dacă este eșec, va fi o lecţie. Așa că până la urmă toate lucrurile se așază la locul lor. În viaţă nu trebuie să ai limite. Nici să lași pe mai încolo. Nici să te întrebi ce o să spună lumea. Și nu trebuie să te lauzi sau să te plângide fiecare dată celor de alături. Trebuie să trăiești astfel încât să-ţi fie rușine să le povesteștiaventurile vieţii. Dar în același timp, numai câţiva oameni să știe cât de frumos a fost.

Să nu regreţi nimic.
E ca și cum ai regreta că te-ai născut. Să trăiești dincolo de monotonia lumii și dincolo de superstiţiile ei bolnăvicioase.

Nu te teme să lași în urmă. Ce e al tău, va fi, va aștepta și va veni.

Nu te teme să lupţi. Ce e al tău, trebuie meritat.

Nu-ţi fie frică de dușmani și nici nu te teme să-i lași în urmă. Asta demonstrează că trăiești viaţa după placul tău. Dacă e timpul să pleci, pleacă. Dacă e timpul să te întorci, întoarce-te. Nu căuta să facă lucrul altcineva în locul tău. O va face, dar pentru el. Nu te gândi când va fi ultima zi, ci doar trăiește fiecare zica și cum ar fi ultima.

La maxim, din plin. Bucură-te de fiecare mărunţiș și nu aștepta ca lucrurile mari să vină peste noapte. Dacă eşti fericit, înseamnă că ai meritat asta. Dacă suferi, la fel. Așa că tu alegi, să fii fericit sau să suferi. Doar tu. Trăiește dragostea cu tot sufletul și toate vibraţiile corpului tău. Simte. Oferă. Iubește. Așa, vei trăi împlinit, vei trăi fericit și nu vei fi niciodată singur.