Viața va fi întodeauna cu bune si rele. Tu privește întotdeauna partea plină a paharului

Chiar dacă adoptarea unei atitudini pozitive nu îţi rezolvă ca prin minune problemele care te apasă, studiile au arătat efectele benefice ale acestui tip de gândire atât asupra bunăstării tale psihice, cât şi asupra sănătăţii fizice.

Chiar dacă ai tendinţa de a te concentra mai mult asupra laturii negative a unei situaţii, poţi adopta câteva strategii care te vor ajuta să priveşti cu mai multă atenţie „partea plină a paharului”.

Gândirea pozitivă are puterea de a te face să te concentrezi asupra unui deznodământ fericit, nu asupra a ceea ce ar putea merge rău, lucru care te face să priveşti situaţiile într-un mod mult mai productiv. Iar cu cât faci faţă mai bine situaţiilor de stres, cu atât aduci mai multe beneficii sănătăţii tale, spre deosebire de o abordare pesimistă a lucrurilor.

Nu ignora toate binecuvântările pe care le ai acum! Poate că nu ai locul de muncă visat, te simţi singur şi nici cu banii nu stai extraordinar.

Dar eşti sănătos, ai un acoperiş deasupra capului, o masă caldă şi afecţiunea câtorva prieteni pe care, chiar dacă nu îi vezi prea des, ştii sigur că te poţi baza pe sprijinul lor. Ai o mulţime de lucruri pentru care ar trebui să fii recunoscător, doar că uneori ai tendinţa de a uita de ele, deoarece gândurile negative îţi întunecă mintea.