“Vine o vreme când se termină tot. Pleci într-o clipă, fără telefon, fără mașină, fără dulapul tău plin de haine…”

“Vine o vreme când se termină tot. Pleci într-o unică clipă, fără telefon, fără mașină, fără dulapul tău plin de haine, fără bijuterii, fără casă, fără o scrisoare de rămas bun și fără contul ăsta al tău de facebook. Pleci fără imagini, fără cuvinte, fără planuri, fără gânduri, fără like-uri, pleci fără nimic. Pleci singur și probabil fără să știi că ai plecat sau că ai fost… sau cine ai fost. Mai devreme sau mai târziu toți primim un block de la viață.

De amintirile tale grozave te poți bucura doar în viața asta. Construiește ceva și rămâi în amintirile altora. Lasă un semn că ai fost. Permite să rămână din tine un colțișor de poveste. Bucură-te tare de oameni și de clipă, zâmbește ochilor care nu știu să zâmbească și ține cu bucurie de mână pe cineva chiar străin ție dar care de o mână care să îl țină o clipă are nevoie… pentru că adesea strânsoarea caldă a mâinii cuiva venită pe neașteptate e unicul detaliu ce nu se poate uita pentru o viață întreagă. Pentru că adesea doar clipa din strânsoarea caldă a mâinii cuiva, venită pe neașteptate, salvează și se transformă în veșnicie.”

Aurelia Osmanaj

“Ochii…
Alege să vezi prin ei frumusețea din jurul tău în fiecare moment! Minunează-te de tot ce vezi, atingi, miroși și guști!
Vei vedea, unii oameni nu fac decât să vadă urâtul din drumul lor, merg cu capul în jos, și observă doar gropile, gunoiul și mocirla. Mai grav, alții, sunt orbi sufletește, secați și goi, aleg să nu vadă…nimic – fie bun sau rău. Totul este transparent și indiferent pentru ei.
Oricat de “urât ” ar putea părea un peisaj, ființă sau situație la prima vedere, el va avea întotdeauna o parte frumoasă. Ființa umană are nevoie să vadă frumusețea prin ochii exteriori cât și interiori.
Vezi măreția copacilor, bunătatea din ochii cainelui care te așteaptă cu sufletul la gură, nisipul fin cu povești sărate, grinzile clădirilor dărăpănate pe care se așază porumbeii, picăturile dulci de ploaie ce ne murdăreau geamurile abia spălate, scenele de teatru din nori, prospețimea firului de iarnă primăvara, corpul magic de femeie care este capabil să nască îngeri, liniile perfecte ale violoncelului, cu sunetele lui…Toate îți vor umple corpul emoțional de fericire. Îți vor confirma că trăiești, că ești vie, că ești trează.
Fiecare moment din viața ta, fiecare acțiune cât de măruntă, fiecare circumstanță îți va oferi posibilitatea de a te înconjura de frumusețe.
Încearcă să nu vezi petele negre din peisajul vieții tale
Viața e frumoasă, crede-mă! Trebuie doar să o alegi…să o vezi!”

Loading...