Vorbește mai puțin, roagă-te mai mult

Posibil că ultimul lucru la care te gândești într-o perioadă foarte stresantă este să te pui în genunchi și să te rogi sau poate să mergi la liturghie. Însă din ce în ce mai mulți cercetători descoperă că rugăciunea este una dintre cele mai puternice și eficiente remedii anti-anxietate.

Se pare că oamenii credincioși rezistă mult mai bine în fața stresului, se vindecă mai repede de boli și sunt mai relaxați, în general.

În cadrul unul studiu desfășurat de Institutul Național de Cercetare Medicală din Canada (care a cuprins 126,000 de respondenți), se arată că prin religie durata de viață crește cu până la 29%.

– oamenii care nu merg la biserică și ajung spitalizați vor avea o perioadă de recuperare de aproximativ trei ori mai lungă decât cei care sunt religioși;

– pacienții cu probleme cardiace practicanți ai unei religii au o rată de supraviețuire de 14 ori mai mare decât cei nepracticanți;

– vârstnicii care nu frecventează biserica prezintă o probabilitate de a face infarct de două ori mai mare decât persoanele care nu sunt religioase;

– persoanelor credincioase nu se confruntă cu depresia și anxietatea. Iar în cazul extrem în care, totuși, cad în depresie, recuperarea este mult mai rapidă.

Cum se explică toate acestea?

În primul rând, religia și credința oferă un sprijin social, o sursă constantă de încredere și dragoste. Încrederea în Dumnezeu le oferă oamenilor un sens al vieții, lucru care îi face să înțeleagă și rostul experiențelor negative prin care trec.

O altă ipoteză este că valorile promovate de religie (iertarea, iubirea, compasiunea) devin parte integrată a creierului și de aceea persoanele credincioase sunt adesea mai liniștite și nu se lasă dărâmate de stres.

Sursa – https://desprespa.ro/